Pénteken már hivatalosan is megkezdődik a 37. Magyar Nagydíj. A pilóták és csapatok már a szerdai nap folyamán Budapestre érkeznek. A Magyar Nagydíjra hatalmas az érdeklődés. Gyulay Zsolt, Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója százezer nézőt vár a Hungaroringre.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai

A Formula–1-es csapatok és a pilóták már a hét elején Magyarországra látogatnak. A mezőny a hétvégi Francia Nagydíj után érkezik Magyarországra. Legkésőbb szerdáig valamennyi pilóta ideér. A szurkolók a pénteki napra még hozzájuthatnak néhány ülőhelyes belépőhöz, szombatra már csak állójegy van. Vasárnapra minden jegyet eladtak.

“Túl vagyunk a futam előtti utolsó operatív bizottsági ülésen. A pálya előkészítésével végeztünk. Így azt tudom mondani, hogy minden tekintetben készen állunk a csapatok fogadására a Hungaroringen, ahová egyébként óriási tömeget várunk.”- mondta Gyulay Zsolt, aki szerint
minden készen áll a versenyzők fogadására.

A kilátogatókat arra kérték, hogy időben induljanak el Mogyoródra. Nagy zsúfoltság várható az utakon. A jelenleg is nagyon sűrű versenynaptárat azonban nem lehet a végtelenségig bővíteni. Gyulay Zsolt leszögezte: éppen emiatt szentelnek kiemelt figyelmet a Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media képviselői a jelenlegi rendezőknek. Ugyanis ha valaki hibázik, hátrább kerülhet a rangsorban. A 37. Magyar Nagydíj programja már csütörtökön elkezdődik. Ekkor tartják ugyanis a bokszutca látogatást. Csak azok a szurkolók vehettek limitált jegyet, akik hétvégi bérlettel rendelkezik. Pénteken és szombaton szabadedzések lesznek, és utóbbi napon rendezik az időmérő edzést is. A futamot a szokásos módon vasárnap délután tartják.