A 2022-es szezon 12. futama következik, a Magyar Nagydíj. Az F1 mezőnye sorozatban 37. alkalommal látogatnak el a magyar versenypályára. Összeszedtük a programot. Megnéztük azt is, hogy milyen időt jósolnak. Esélyeket is latolgattunk.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai

A Francia Nagydíj után nem pihenünk. Újabb futamot láthatunk ezen a hétvégén. Méghozzá a Hungaroringre látogat az F1 mezőnye. Az F1Hírek minden fontos információt, hírt összeszed azon rajongóknak, akik élőben vagy akár a televíziók előtt követni szeretnék az eseményeket. Minden fontos információt megosztunk veletek.

Mikor lesz a 2022-es Magyar Nagydíj?

A Magyar Nagydíj programja már csütörtökön megkezdődik. A bokszutcába látogathatnak azok, akik hétvégi bérletet vettek és külön megvásárolták jegyüket a csütörtöki napra is. A hivatalos program pénteken kezdődik. 14:00 órakor kezdetét veszi az első szabadedzés. A második szabadedzésre 17 óra kezdéssel láthatjuk. Szombaton folytatódik a program. A harmadik edzés szombaton 13:00 órakor veszi kezdetét. Az időmérőt 16:00 órakor kezdődik. A 37. Magyar Nagydíj vasárnap 15:00 órakor rajtol majd el.

A pálya története

A Magyar Nagydíjat 1986 óta minden évben megrendezik. A pálya hossza 4,381 kilométer hosszú. 14 kanyarból áll. A magyar pályát sokan a monacói aszfaltcsíkhoz hasonlítják, mivel elég technikás pálya. A futamra mindig július végén vagy augusztus elején kerül sor. Legtöbbször a nyári forróság közepén. Ritkán eredt el az eső.

Kinek, milyen esélyei vannak a Magyar Nagydíjon?

Tizenkét futam után a Ferrari és a Red Bull csatáját várjuk. A Mercedes ott lehet a top csapatok mögött. Ha valami történne a Ferrarikkal vagy a Red Bull pilótáival, akkor újra láthatnánk Mercedes pilótát a dobogón. Mi erre számítunk.

Ilyen idő várható:

Pénteken 34 fokot jósolnak az időjósok. A szél mérsékelt lesz. Szombaton már nem lesz annyira meleg. 28 foknál nem lesz melegebb. Néhol elfordulhat egy-egy zivatar. A szél gyenge lesz. Vasárnapra 27 fok várható. Az szél várható vasárnap is mérsékelt marad.

Országos zenés magazin

Kik nyertek eddig a Magyar Nagydíjon

Lewis Hamilton több sikert ért el ezen a pályán, mint bárki más eddig az F1 történetében. A brit pilóta 14-szer állt rajthoz a Hungaroringen. Ebből nyolcszor nyert. Michael Schumacher a második olyan pilóta, aki a legtöbbször tudott Magyarországon nyerni. Közülük, 2001-ben világbajnoki címet is ünnepelhetett a magyar pályán. Itt szerezte meg negyedik bajnoki címét. Ayrton Senna csak kétszer nyert a Hungaroringen. Nelson Piquet, Damon Hill, Jenson Button, Sebastian Vettel, Mika Hakkinen és Jacques Villeneuve is csak kétszer nyert futamot a magyar aszfaltcsíkon. 2021 volt talán a legizgalmasabb futam a Hungaroringen. A rajt előtt eleredt az eső. A rajt után nagy balesetet láthattunk. Új rajt következett. A felvezető kör után Lewis Hamilton-on kívül mindenki kiment a bokszba slick gumikért. Lewis Hamilton állt csak fel a rajtra. A futamot Esteban Ocon nyerte meg. A francia pilóta itt szerezte meg első győzelmét az F1-ben.

A Magyar Nagydíj nyertesei tíz évre visszamenőleg:

2021 Esteban Ocon (Alpine)
2020 Lewis Hamilton (Mercedes)
2019 Lewis Hamilton (Mercedes)
2018 Lewis Hamilton (Mercedes)
2017 Sebastian Vettel (Ferrari)
2016 Lewis Hamilton (Mercedes)
2015 Sebastian Vettel (Ferrari)
2014 Daniel Ricciardo (Red Bull)
2013 Lewis Hamilton (Mercedes)
2012 Lewis Hamilton (McLaren)