Mattia Binotto cáfolt minden hírt azzal kapcsolatban, hogy Charles Leclerc balesetét a gázpedál meghibásodása okozta volna. A monacói pilóta erre utalt a rádiós beszélgetésben. Félreérthető volt?

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai

Charles Leclerc az Osztrák Nagydíj utolsó köreiben a gázpedálra panaszkodott. Ezt a futamot megnyerte. A Francia Nagydíj 18. körében megpördült és a gumifalnak csapódott. Többen arra gondoltak, hogy a monacói balesetében nagy szerepet játszott a gázpedál meghibásodása. Mattia Binotto cáfolta ezeket a híreket. Elmondása szerint Leclerc hibázott. Annak ellenére is, hogy a rádióbeszélgetésben a gázpedálról is szó esett.

“Amennyire én tudom, nem volt gond a gázpedállal. Semmi köze a balesetnek Ausztriához. Ami történt, az Charles hibája volt. Ilyen dolgok megtörténnek. Ettől nem vezet rosszabbul egy pilóta, de ez egy vezetői hiba volt. Amit a baleset után a rádióban hallottál, az az volt, hogy az autó hátramenetbe volt kapcsolva. Charles megpróbált tolatni. Nem árulhatok el mindent. A lényeg az, hogy nyomta a gázt, de nem volt a motor nem jött elég nyomaték a motorból. Chalres hátáron vezetett. Szóval ilyenkor ez megtörténhet. Mi történt? Vagy van még más is a háttérben? Szánunk rá időt és megbeszéljük és tanulunk belőle. Semmi okunk arra, hogy hibáztassuk. Biztos vagyok abban, hogy Charles tanul ebből. Láttuk, hogy Charles nagyon hevesen reagál az ilyen esetekre. Biztos vagyok abban, hogy Magyarországon még erősebb formáját mutatja majd.”- árulta el Mattia Binotto.