A Ferrari és a Red Bull küzdhet meg idén a bajnoki címért. Az utóbbinak nagyobb az esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki trófeát. Főleg az után, hogy Charles Leclerc hibázott és az élről esett ki. A Red Bull védelmébe vette a monacóit.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai

Charles Leclerc a Francia Nagydíjon történt balesete után számolgatni kezdett, és kijelentette. “Ha év végén harminckét ponttal bukom el a bajnokságot, tudni fogom, honnan jött.” Annak kapcsán mondta ezt, hogy idén nem először követett el sok pontjába kerülő vezetői hibát. Minden bizonnyal 25 ponttól fosztotta meg magát. Úgy érezte, gyorsabb volt Max Verstappen-el. Imolában is hibázott. A futam végén megforgott és 7 ponttal vitt haza kevesebbet, mint lehetett volna. Sokakban felmerült a kérdés: Leclerc készen áll-e egyáltalán arra, hogy világbajnok legyen? Többek között a legfőbb rivális, a Red Bull csapatfőnöke sietett a védelmére. Vajon Leclerc egy igazi „karambolosnak” számít?

“Nem gondolnám. Nem tudom, hogy bármi hozzájárult-e a balesethez, de nagyon jó versenyző. Ez a két fickó nagyon keményen hajtja egymást, és ezek az autók nagyon a határon vannak ilyen körülmények között. Balszerencsés volt, mi szerencsések, de ez az év során oda-vissza változik. A lényeg az, hogy Charles jól van. Nagy verseny volt ez közöttük az első etapon, aztán jött a csúnyának tűnő baleset. Korán léptünk, elévágással próbálkoztunk, és Max lényegében megszerezte a pályán elfoglalt pozíciót. Kár, hogy nem láthattuk már, hogyan alakult volna. De végül sima győzelem lett belőle, maximális pontszámot hoztunk, szóval a munkát elvégeztük……”- árulta el Christian Horner.

Országos zenés magazin