Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy a csapat hogyan birkóznak meg a következő versenyekkel. Szerinte a versenyről-versenyre módszert kell alkalmazni, miközben megpróbálják hátrányukat ledolgozni.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai

Charles Leclerc az első helyen haladt a Francia Nagydíjon. A monacói pilóta a 18. körben megforgott és falnak csapódott. Max Verstappen ezt kihasználta és megnyerte a futamot. 25 ponttal növelte előnyét. Immár 63 pont előnnyel vezetni az egyéni pontversenyt. A Red Bull előnye már 82 pont. A Mercedes dupla dobogójával közelebb került a Ferrarihoz a konstruktőri versenyben. Mattia Binotto arról álmodik, hogy a hátralévő futamokat megnyerik. Hozzátette azt is, hogy több hibát nem engedhetnek meg maguknak.

“Nem, nem engedhetjük meg magunknak a hibákat. Lépésről lépésre, versenyről-versenyre kell koncentrálnunk. Megpróbáljuk felvenni velük a versenyt. Megpróbáljuk megnyerni a hátralévő futamokat. Ez az egyetlen dolog, amit tehetünk. Meglátjuk mi lesz a szezon végén.”- mondta Mattia Binotto. Hogyan alakulhat a Ferrari-Red Bull párharca? Mattia Binotto erre így válaszolt.”Szerintem szokás szerint nagyon szoros lesz. Azt gondolom, hogy az autó jól viselkedik, jól teljesített melegben és hidegben is. Tudjuk, hogy Red Bull-nak is nagy leszorítóerőt kell alkalmazniuk. Így nem számítok ekkora előnyre a sebesség tekintetében. Magyarországon kihívást jelent az abroncsok túlmelegedése. Nehéz jól kezelni az első gumikat. Hasonló lesz, mint Franciaországban. Mi ezen a téren jó munkát végeztünk…….”- zárta Mattia Binotto.