A hétvégén rendezik meg a 37. Magyar Nagydíjat. Talán elmondhatjuk, hogy soha nem volt ekkora kereslet a jegyek iránt. A magyar hatóságok fontos felhívást tettek közzé.

A rendőrség fontos felhívást tett közzé. A hatóságok arra kérik a Forma-1-es Magyar Nagydíjra látogatókat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, ne gépjárművel közelítsék meg a Hungaroringet, hanem válasszák a közösségi közlekedést.

A Magyar Nagydíjra már áprilisban lehetetlenség volt jegyet kapni. A vasárnapi futamra már április elsejére elfogyott az összes belépő, és jó eséllyel egész hétvégén teltház várja a száguldó cirkusz mezőnyét. A Hungaroringre rendszeresen kilátogató szurkolók már nagyon jól tudják, hogy a versenyhétvégén végig nagy a forgalom Mogyoródon és a versenypálya környékén. A parkolók száma véges. Ezért a magyar hatóságok arra kérik a rajongókat, amennyiben megoldható, inkább tömegközlekedési eszközzel érkezzenek.

Aki HÉV-el szeretne kimenni a Hungaroringre, az Örs vezér tere megállóból teheti meg. A Kerepes HÉV állomás megállóig utazzanak a H8-as jelzésű járattal. A közlekedési társaság felhívja a figyelmet, a HÉV-re a budapesti bérletek és vonaljegyek mellett Budapest közigazgatási határától kiegészítőjegy szükséges, amely oda és visszaútra is előre megváltható a MÁV applikáción keresztül, vagy a BKK-automatákban. A H8-as HÉV sűrített járatokkal és megnövelt kocsiszámmal üzemel a Magyar Nagydíj hétvégéjén. A Kerepes HÉV állomástól a Hungaroring 3-as kapujáig és vissza is ingyenes Volánbusz járatot biztosítanak a futam szervezői.

A Hungaroring 3-as kaputól a Kerepes HÉV állomásra pénteken 16 órától 20:30-ig, szombaton 16 órától 20 óráig, vasárnap pedig 16:45-től indulnak buszok, szintén a H8-as HÉV menetrendjéhez igazítva.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai