Az F1Hírek szeretne segíteni azoknak is, akik élőben tekintik meg a 37. Magyar Nagydíjat. Egyes előrejelzések szerint még esőre is számíthatnak azok, aki kilátogatnak a Hungaroringre.

Pénteken kezdődik el a 37. Magyar Nagydíj hivatalos programja. Ezen a napon rendezik a két szabadedzést. A két tréning alatt nem várható eső. Csak gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. A hőmérséklet 33 Celsius-fok körül alakul. Az aszfalt 45 fok körül várható. Az első edzésen a szél mérsékelt marad.

A szombati időjárás érdekesebbnek tűnik. Heves záporok és zivatarok is kialakulatlanak. Esőt főleg a harmadik szabadedzésre jósolnak. A záporok előtt még 30 fok körül várható a levegő hőmérséklete. Az eső után nyilván valamivel hűvösebb lesz. A záporok nagy része szombaton elvonul. A napsütés fokozatosan átveszi a főszerepet. Az időmérőre már száraz lehet a Hungaroring aszfaltcsíkja. Egyelőre nincs kizárva a teljesen vizes kvalifikáció sem.

Vasárnapra teljesen más időt jósolnak. Kora délelőtt az aszfalt hőmérséklete teljesen más lesz, mint a pénteki edzésen. El fog térni attól, amit a pénteki, a harmadik edzésen vagy az időmérőn tapasztaltak a csapatok. Vasárnap mérsékelt északi szél várható. A futam idejére nem jósolnak csapadékot. Közepesen felhős időt jósolnak. A hőmérséklet 26 fok körül alakul. A szél több esetben megnehezítheti a pilóták dolgát.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai