Úgy tűnik, hogy a Francia Nagydíj sorsa megoldódik. Nem tűnik el az F1 naptárából. A verseny szervezője azt mondta, hogy rendkívül pozitív dolgokat kell bejelentenie.

A Francia Nagydíjat múlt héten rendezték meg. A pálya szerződése az év végén lejár. Egyes hírek szerint 2023-ban már nem látunk a Paul Ricard pályán futamot. Las Vegas 2023-ban debütál az F1 naptárában és ez is veszélybe sodorhatja a Francia Nagydíj jövőjét. Mellette Monaco és Spa sorsa is megkérdőjelezhetővé vált.

Az F1-et birtokló Liberty Media az utóbbi időben inkább az utcai pályákra összpontosított. Ez lehetővé teszi számukra, hogy több rajongót tudjanak bevonzani. Ez több bevételt jelentene a sportágnak is. Max Verstappen is azt mondta, hogy nem szeretné, ha a sportág nagy részben utcai futamokból állna. A holland pilóta reméli, hogy a történelmi pályáknak lesz helye a naptárban. A Paul Ricard pálya jövője azonban megmenthető. A verseny szervezője, Christian Estrosi azt mondta a rajongóknak, hogy a következő hetekben pozitív bejelentésre számíthatunk.

“Vége annak a szerződésnek, melynek meg kellett mutatnia Franciaország szervezési szakértelmét. 200 000 ember látogatott ki a versenyünkre. Ez abszolút rekord. A tárgyalások kellős közepén vagyunk. Nem mondtak le a Francia Nagydíjról. Meggyőződésem, hogy a következő hetekben rendkívül pozitív dolgokat jelenthetünk be.”- jelentette ki Christian Estrosi.

Franciaország már kezdetek óta az F1 része volt. 1950-ben már rendeztek Francia Nagydíjat. Ugyanúgy, mint Nagy-Britannia, Monaco, Belgium és Olaszország is. 1955-ben elmaradt, mivel Le Mans-i futamon 83 néző és Pierre Levegh francia pilóta vesztette életét. 2009 és 2018 között sem látogatott el az F1 Franciaországba. A COVID-19 járvány miatt 2020-ban is elmaradt a Francia Nagydíj.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai