A F1 pilótapiaca még mindig mozgásban van. Még mindig találunk egyes csapatoknál szabad helyeket. Több pilótának is lejár év végén a szerződése.

A pilótapiac az F1 egyik fő jellemzője. Vannak, akik távoznak a sportágból. Mások más csapatot keresnek maguknak. A Red Bull, a Ferrari és Mercedesnél jövőre nem lesz változás. Legalábbis 2023-ban még biztos nem.

Lewis Hamilton és George Russell biztosan marad a Mercedesnél. Russell már rég a Mercedes kötelékébe tartozik. Így helye szinte biztos. Hamilton szerződése jövő év végén jár le, de ez még a jövő év zenéje.

A Red Bull-nál is hasonló a helyzet. Max Verstappen és Sergio Perez jó párosnak tűnik. A holland szerződése 2028 év végéig szól. Perez újabb két éves szerzősét kapott a bikáktól.

A Ferrari alkotja a mezőny legfiatalabb versenypárosát. Charles Leclerc és Carlos Sainz versenyezhet az olaszoknál. Leclerc szerződése 2024 év végiéig szól. Sainz elnyerte a Ferrari bizalmát és 2024-ig meghosszabbították szerződését.

A McLaren-nél Lando Norris és Daniel Ricciardo versenyezhet. Norris hosszú évekre megállapodott a brit csapattal. 2025-ig biztosan a wokingi csapatnál marad. Ricciardo szerződése 2023 év végén jár le. Idén viszont távozhat, ha ő így gondolja.

Esteban Ocon az Alpine csapattal tavaly többéves szerződést írt alá. Tavaly megszerezte első győzelmét is. Pont egy évvel ezelőtt, a Magyar Nagydíjon. Ocon szerződése 2024-ig szól. Alonso még nem döntött. A spanyol szerződése az év végén jár le. Sokan azt mondják, hogy helyére Oscar Piastri érkezhet. Hivatalosan hírt még nem kaptunk.

Az Aston MArtin-nál egyedül Lance Stroll helye biztos. Igazából a kanadai szerződése is lejár a 2022-es év végén, de édesapja a csapat tulajdonosa. Így biztosra vesszük, hogy maradhat. Sebastian Vettel viszont a Magyar Nagydíj előtt jelentett be visszavonulását. Még nem tudjuk, hogy ki ülhet majd a helyére.

Az Alfa Romeo csapatnál Valtteri Bottas állhat majd rajthoz 2023-ban is. A finn szerződése 2024-ig szól. Csapattársa még kérdéses. Zhou Guanyu az év elején nem nyújtott meggyőző teljesítményt. Szerződése az év végén lejár. A pletykák szerint, ha nem hosszabbítanak vele, akkor helyére Mick Schumacher vagy Théo Pourchaire ülhet.

Az AlphaTauri csapatnál Pierre Gasly helye már biztosított. A francia szerződése 2023 év végéig szól. Yuki Tsunoda helye még mindig kérdéses. Helyére Liam Lawson és Alex Albon-al is pályázik.

A Williams csapatnál egyik versenyző helye sem biztosított. A 2022-es év végén mindkét versenyzőjük szerződése lejár. Nincs kizárva, hogy folytatják Latifi-vel és Albon-al. Annak az esélye is megvan, hogy teljesen új párossal vágnak neki a 2023-as évadnak. Nyck de Vries és Oscar Piastri is esélyes lehet a Williams ülésére.

A Haas Kevin Magnussen-t hívta Nikita Mazepint helyére. Az orosz pilótával még a szezon előtt felbontották a szerződést. Úgy tűnik, hogy a dán maradhat az amerikai csapatnál. Mick Schumacher szerződése lejár. Jövője még kérdéses.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai