Az Aston Martin egyértelművé tette. Nagyon szerették volna, ha Sebastian Vettel szerződést hosszabbít és marad a brit csapatnál. Vettel a visszavonulás mellett döntött. Az Aston Martin tiszteletben tartja a négyszeres bajnok döntését.

Vettel regisztrálta magát az Instagram-ra. A legelső bejegyzésében bejelentette, hogy nem folytatja pályafutását. Az év végén visszavonul. A szezonzáró lesz a 300. futama az F1-ben és egyben az utolsó futama is.

A német pilóta korábban azt mondta, hogy a nyári szünetben ül le családjával és beszélik át a jövőjét. Vettel nem várta meg a nyári szünetet. A korábbi BMW, a Toro Rosso. , a Red Bull és a Ferrari pilótája döntött. Visszavonul a 2022-es év végén. Az Aston Martin mindent megtett annak érdekében, hogy Vettel folytassa. Szerették volna, hogy Vettel legalább még egy szezont velük töltsön.

“Tiszta szívemből szeretném megköszönni Sebastian-nak azt a nagyszerű munkát, amit az elmúlt másfél évben az Aston Martin-ért tett. Egyértelművé tettük számára, hogy örülnék, ha velünk folytatná pályafutását. Végül azt tette, amit helyesnek érzett. Ezt teljes mértében tiszteletben tartjuk. Fantasztikus versenyeken vagyunk túl. A színfalak mögött nagyon sokat segített a mérnököknek. Tapasztalata és szakértelme rendkívül értékes volt. Ő a Forma-1 minden idők legnagyobbja, és megtiszteltetés számomra, hogy vele dolgozhattam. 2022-es Abu-Dzabi Nagydíjig velünk marad. Ez lesz a 300. versenye. Méltóképpen fogunk elköszönni egymástól.”- árulta el Lawrence Stroll.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai