Magyarországon 1986 óta rendeznek F1-es futamot. A pilóták szerint nagy kihívás ezen a pályán versenyezni. Megkérdeztünk pár versenyzőt arról, hogy miért szeretik a magyar pályát.

A magyar pályán 1986 óta rendeznek F1-es futamot. Azóta már klasszikussá nőtte ki magát. Idén már 37. alkalommal látogatott hazánkba a száguldó cirkusz. Lando Norrist arra kértük, sorolja fel azt a három dolgot, ami először az eszébe jut a magyarországi hétvégéről.

“A rajt. Itt kezdtem a Forma–1-ben. Meleg, mert mindig nagyon meleg van itt. És… Kedvesség. Nagyon kedvesek a magyarok. Nagyon kedves emberek. Nem tudom, hogy a rajongók mennyit várnak ránk, vagy honnan tudják hol szállunk meg, de szerdán nagyon sok ember volt ott, amikor elhagytam a repteret. Ez mindig jó. Aztán eljutunk a hotelbe, még több ember vár, majd a pályára, és még több. Klassz! Nagyon szenvedélyesek az itteniek! Mindig jó móka itt lenni. Klassz a közeg, a szurkolók nagyon szenvedélyesek.”- árulta el Lando Norris.
Rajongói Valtteri Bottasnak is vannak a Hungaroringen. A pálya hagyományosan a finnek közkedvelt célhelyszíne is.

“Ez egy energikus hétvége, sok szurkolóval, komoly támogatással. A finneknek általában sokan szurkolnak, finnek is érkeznek. Ez teszi számomra különlegessé ezt a versenyt. És a pálya az időmérőn nagyon klassz.”- árulta el röviden Valtteri Bottas. Russellt emlékeztettük, a tavalyi williamses pontszerzése

“Igen, ez volt az egyetlen, amikor volt némi sikerem. De az alsóbb kategóriákra is gondolok. Voltak jó időmérőim, de a versenyen valami mindig félresiklott. Mindig szerettem Magyarországot, Budapest egy csodálatos város, ez egy nagyszerű pálya” – mondta George Russell. Carlos Sainz ugyancsak kedveli a Hungaroringet. A spanyol pilóta elárulta, hogy örömmel tér vissza az egyik kedvenc pályájára.

“Örömmel tértem vissza az egyik kedvenc pályámra. Mindig kedveltem Budapestet, az elmúlt tizenöt évben folyamatosan jártam ide, és mindig nagyon élveztem. Jó az idő, mint mindig. Egy kicsit kiszámíthatatlan… mint mindig.”- árulta el Carlos Sainz. Esteban Ocon a magyar pályán szerezte meg első F1-es sikerét. A francia pilóta már Franciaországban jelezte, hogy nagyon várja már a Magyar Nagydíjat.

“Különleges kapocs köt össze Magyarországgal, és ez mindig így is lesz. Ez a pálya nagyon élvezetes. Nincs idő levegőt se venni. Nagyszerű kanyarok kombinációja. És nagyon technikás. Ezt élvezzük a régi vágású pályákban, minden versenyző.”- mondta röviden Esteban Ocon.