Fernando Alonso szerződése az év végén lejár. A spanyol cáfolta azokat a híreket, miszerint ő váltja a visszavonuló Sebastain Vettel-t az Aston Martin-nál.

A pilótapiac mozgásba lendült azzal, hogy Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását. 2022-es idény végén visszavonul a sportágtól.A jelenlegi állás szerint nyolc szabad hely van a következő évre. Csak a McLaren, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes erősítette meg 2023-as versenyzői felállását. Alonso az egyik olyan pilóta, akinek a jövőjéről sokat pletykálnak. Először olyan híreket kaptunk, hogy a Brit Nagydíjon jelentik be Alonso szerződését. Ez nem valósult meg. A felek a nyári szünetre halasztották a tárgyalásokat. A spanyol pilóta ma, azaz július 29-én tölti be 41. életévét. Többen azt állítják, hogy jövőre Oscar Piastri lesz Esteban Ocon csapattársa. Alonso szerint minden olyan csapatra, ahol még van hely opcióként tekint.

“A nyári szünet elejétől ez lesz az a pont, amikor le kell ülnöm, és le kell zárnom valamit. Hétfőn kezdődik a nyári szünet. Minden olyan csapat szóba jöhet, ahol még van hely, de a prioritásom az, hogy az Alpine-nál maradjak. Két éve dolgozunk és fejlesztjük együtt ezt a projektet. Egyre versenyképesebbek vagyunk. Szeretnék maradni. Én még frissnek és motiváltnak érzem magam. Nagyon várom a következő évet. Idén nagyon gyorsnak érzem magam, a tavalyi év egy kicsit küzdelmes volt. De idén 100 százalékosnak érzem magam. Most csak az F1-re akarok koncentrálni. Az IndyCar vagy más sportág szóba sem jöhet.”- mondta Fernando Alonso.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai