Charles Leclerc azt mondta, nem tervez változtatni vezetési stílusán azok után, hogy a Francia Nagydíjon egy vezetői hiba megfosztotta őt a futamgyőzelemtől.

Leclerc egy héttel ezelőtt az élről esett ki. Egy vezetői hiba miatt kicsúszott és a falnak csapódott. A monacói pilóta úgy érkezett Magyarországra, hogy a múlt hétvége eseményeit a háta mögött hagyja. Autója ebben a szezonban már többször cserben hagyta. A vezetési stílusán nem akar változtatni. A Magyar Nagydíj előtt megkérdeztük tőle, hogy változtatna-e vezetési stílusán. Leclerc erre azt mondta, hogy stílus hozta meg a sikert ebben a szezonban.

“Azt hiszem, ez az, ami az idei futamok többségénél előnyhöz juttatott. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Az év elején nem tudtam, hogyan kezeljem jól az autót. Miamiban én is küzdöttem az autóval. Összességében úgy érzem, hogy egyre jobban összeszoktam vele. Tehát ez egy olyan dolog, amit biztosan meg akarok tartani. Az ezzel járó hátrány az, hogy sokkal nehezebb vezetni. Versenyző vagyok és képesnek kell lennem irányítani egy olyan autót, ami túlkormányzott. Mi történt egy héttel ezelőtt? Egy kicsit többet vállaltam a kelleténél azon a körön és megfizettem az árát. Ez a múlt. Tovább kell lépnem. Minden versenyre száz százalékosan kell koncentrálnom, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Ezen a hétvégén nyerni szeretnék.”- mondta Charles Leclerc.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai