Esteban Ocont meglepte, hogy Sebastian Vettel a visszavonulása mellett döntött. A francia pilóta meg volt arról győződve, hogy Vettel maradni fog még pár évet a száguldó cirkuszban.

Vettel csütörtökön, a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy nem folytatja pályafutását és az év végén távozik az F1-ből. Így véget ért a jövőjével kapcsolatos találgatás.

Vettel az F1 legsikeresebb versenyzője. Csak Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio és Lewis Hamilton tudott nála több bajnoki címet szerezni. A 35 éves pilóta úgy döntött, hogy több időt szeretne szentelni családjának. Ocon pár hete beszélt Vettel-el. Ebből a beszélgetésből úgy tűnt, hogy a négyszeres bajnok folyatni fogja. Ocon ezért is lepte meg Vettel döntése.

“Szomorúan hallottam, hogy Seb távozik. Pár hete beszéltem vele. Nekem nem úgy tűnt, mintha távozni akarna. Remélem, hogy élvezni fogja az F1 utáni életet. Úgy gondolom, hogy a mi esetünkben minden pilóta nagykövete volt. „Felemelte a hangját, amikor aggódnunk kellett a biztonságunkért. Mindne olyan dologért felszólalt, ami a pilótáknak nem tetszett. Remélem, hogy látjuk majd őt még a paddockban. Azért is szomorú, mert elhagyja a sportot egy legenda. 2014-ben sokat tanultam mellette., amikor még tartalék pilóta voltam. Figyeltem hogyan dolgozik. Érdekes volt. Rengeteg jó tulajdonsága volt, és egy módja annak, hogy maga mögé vonja az embereket. “Nyilvánvalóan hiányozni fog nekünk, de minden jót kívánok neki.”- árulta el Esteban Ocon.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai