Carlos Sainz elárulta, hogy örülne, ha Sebastian Vettel-t még látnánk a jövőben a paddockban. A spanyol pilótának hiányozni fog a négyszeres bajnok.

Sebastian Vettel szerződése sz év végén lejár. Szerződést már nem hosszabbít. Az év végén elhagyja az F1-et. Vettel 15 évet töltött a száguldó cirkuszban. A BMW Saubernél, a Toro Rossónál, a Red Bullnál, a Ferrarinál és az Aston Martinnál versenyezhetett. Az elmúlt órákban nagyon sokan elmondták Vettel távozásáról véleményüket. Sokan sajnálják, hogy Vettel így döntött. Sainz még szimulátor pilóta volt, mikor Vettel a Red Bull-al rajthoz állhatott. A német pilóta sokszor látta el tanáccsal.

“Az F1-be érkezésem előtt is nagy példaképnek számított. Kiváltságos helyzetben voltam. A Red Bull-nál voltak, mikor a csapat a csúcson volt. Láttam milyen profi. Nagyon jól megmutatta, hogy hogyan lehetsz sikeres az F1-ben. Nagyon jól emlékszem azokra az évekre. Mindig volt kedves szava hozzám. Megállt, beszélgetett velem, és tanácsot adott. Ő egy nagyszerű példakép. Többen már elmondták, hogy ő a sport nagykövete. Szerintem a fiatalabb generációnak is jó példakép…….. Minden csapattal kijött, ahol csak versenyzett. A paddockban mindenki szereti őt. Rosszat nem fogsz hallani Sebastian-ról. Azt hiszem, hiányozni fog nekünk. Remélem, hogy újra láthatjuk majd paddockban.”- árulta el Carlos Sainz.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai