Charles Leclerc a harmadik helyet szerezte meg a 37. Magyar Nagydíjon. A monacói pilóta a gumikat hibáztatta. A Ferrari meg szeretné nyerni a vasárnapi futamot. Bízik a versenytempóban.

Sokan úgy gondolták, hogy Leclerc és Verstappen csatázhat majd a Q3-ban a pole-ért. Mind a ketten kiszorultak az első sorból. A holland pilóta autója nem volt száz százalékos. Csak a 10. helyet tudta megszerezni. Leclerc a harmadik helyet szerezte meg. A második sorból rajtolhat. A monacói pilóta ennek ellenére nem elégedett az időmérős eredményével.

“Max egy balszerencse miatt rosszabbul szerepelt nálam is. Ennek ellenére nem vagyok elégedett az eredményemmel. Nem a riválisra figyelek. Csak saját magamra koncentrálok. Ez nem volt jó nap számunkra. Sajnos nagyon szenvedtem az abroncsaimmal. Teljesen kiszámíthatatlan volt a viselkedésük, nem tudhattuk, hogyan lehet a leghatékonyabban felmelegíteni. Emiatt szenvedtem, hogy egyáltalán egy jó kört összerakjak, meg kell vizsgálni, miért nem sikerült ez ma rendesen. Az autóban viszont alapvetően megvan a tempó. a holnapi versenyen egészen biztosan versenyben lehetünk a győzelemért, remélem, hogy a vasárnapunk sokkal jobban sikerül. Megnyugtató, hogy érezhető a Ferrariban az erő, de meg kell értenünk, hogyan fogjuk a legjobban munkára a gumikat és akkor holnap remek futamom lehet……”- árulta el Charles Leclerc.

Szerkesztőség: F1hírek munkatársai