Max Verstappen péntekről szombatra előre tudott lépni, de az időmérőn csak a 10. helyet tudta megszerezni. A holland pilótát technikai hiba is hátráltatta. A motorra panaszkodott.

Az időmérő elején úgy tűnt, hogy Verstappen és Leclerc küzdhet meg a pole-ért. Pénteken még azt mondta, hogy száraz pályán nem lenne esélyük a Ferrarik ellen. A Q3-ban hibázott a holland bajnok. A második próbálkozása sem sikerült. Verstappen a motorral panaszkodott. Így végül érdemi mért kör nélkül a tizedik helyen zárt.

“Változtattunk pár dolgon. Ezek biztató eredményt hoztak. Sokan itt és a gyárban is kielemeztek rengeteg részletet. Szerintem megértettek egyes dolgokat. Ez ígéretes és jó. Ma nem tudtam megmutatni, hogy mire lennénk képesek. A Q3-ban jött a motor probléma. Nem tudom mi volt. Nem beszéltem még a csapattal. Remélem, hogy javítható. Milyenek az esélyek? A pálya nagyon hasonló lesz a hőmérséklet szempontjából. Tudjuk, hogy itt rendkívül nehéz előzni, szóval türelmesnek kell lennünk. De bármi megtörténhet: szerintem az idei év megmutatta, hogy sok minden történhet vasárnaponként, úgyhogy csak türelmesnek kell maradni.”- árulta el Max Verstappen.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai