Max Verstappen szerint a Red Bull nem tudja felvenni a versenyt a Ferrarikkal a Hungaroringen. Az olasz csapat pénteken mindkét edzésen gyorsabb volt a bikáknál.

Az első edzést Carlos Sainz, a másodikat Charles Leclerc nyerte. A pénteki nap elég nehéz volt a Red Bull-ok számára. Verstappen az első edzésen a második, a délutáni tréningen a negyedik helyen zárt. Még Norris is megelőzte a hollandot. Sergio Perez csak a hatodik helyet tudta megszerezni. A bajnokságot vezető Verstappen elismerte, hogy a Red Bullnak nehéz dolga lesz.

“Azt hiszem, hogy kicsit előttünk járnak. Nehéz lesz legyőzni őket. Az egyik napról a másikra megpróbáljuk csökkenteni a különbséget, amennyire csak lehet. Meglátjuk mit hoz majd a szombati nap. Szerintem száraz pályán nem vehetjük fel velük a versenyt. Esőben talán igen. Trükkös napon vagyunk túl……”- árulta el Max Verstappen. Perez kicsit optimistább volt

“A pénteki napon több különböző dolgot kipróbáltunk, hogy kényelmesen érezzük magunkat az autóban. Szerintem van pár ötletünk. Remélhetőleg a szombati napunk meg tudjuk mutatni, hogy mit tanultunk…..A Ferrarik nagyon erősnek tűnnek. Remélem megérkezik az eső is. Remélem szombaton az élmezőnyben lehetünk……”- mondta Sergio Perez.

Szerző: F1hrek munkatársai