A Ferrarinak megvolt minden esélye arra, hogy dobogón állhasson a Hungaroringen. Még a futamot is megnyerhették volna, de kibabráltak magukkal.

A Red Bull nem teljesített jól a szombati időmérőn. Perez a 11., Verstappen a 10. helyről indulhatott. A Ferrarinak ezt ki kellett volna használnia. ez nem sikerült. Sainz két kerékcseréje is lassú volt. Leclerc a második kerékcseréjén a keméyn gumikat kapta, amitől szenvedett és a dobogóra sem tudott felállni. Mi történt a Ferrarival?

“Nem tudom, nem tudom még, beszélnem kell a csapattal. Meg kell értenünk, miért gondoltuk azt, hogy fel kell raknunk a keményeket. Nagyon erősek voltunk a közepeseken, mindent irányításunk alatt tartottunk, nem tudom, miért raktuk fel a keményeket. Azt mondtam a rádión, hogy jónak érzem a közepeseket, és a lehető legtovább akarok menni velük. Nem tudom, hogy miért döntöttünk mégis máshogyan. Az autó tempójával egészen elégedett voltam, de persze mindenki a verseny végére fog emlékezni, ami katasztrofális volt a keményeken, ott vesztettük el a versenyt…..”- árulta el Charles Leclerc a Sky Sports-nak.

Szerkesztő: F1Hírek szerkesztősége