Max Verstappen csak a tizedik helyről vághat neki a 37. Magyar Nagydíjnak. Az időmérő után azt mondta, hogy remél egy kis segítséget Russell-től. A holland pilóta nem látja kilátástalannak a helyzetét az ötödik rajtsorból.

Max Verstappen időmérő edzése a Hungaroringen nem úgy alakult, ahogy a holland remélte. A Q3-ban futott első köre eleinte a hetedik helyre volt csak elég. Az utolsó nekifutásában nem volt erő a kocsijában, így a tizedik pozícióból rajtolhat holnap. Az egyéni pontverseny vezető pilótája elárulta, hogy erőátvitellel volt problémájuk.

“Egyszerűen nem volt motorerőm az utolsó Q3-as kijövetelemkor. Próbáltuk megoldani a problémát, de nem működött az erőátvitel. A motor ment, de egyszerűen nem működött az erőátvitel, ennek az eredménye pedig természetesen fájdalmas. Mi történt a Q3 elején? nem is tudom, blokkoltak a kerekeim, nem volt első tapadásom. Lassú volt a kivezető köröm is. Normál esetben a második kör már jó szokott lenni, ilyenkor van egy második esélyünk, de annak a körnek a megfutására már nem volt lehetőségem. Büntetést nem fogunk bevállalni. Innen is van lehetőségünk egy jó eredmény elérésére. Szerintem nem éri meg bevállalni egy büntetést azért, mert a tizedik helyről indulok…..George pole-ja? Meglepett. Közel voltak hozzánk, de nem számítottam arra, hogy ekkorát ugranak a Q3-ra. Én is örülök az eredménynek. Remélem tesz nekem holnap egy szívességet…..”- mondta Max Verstappen.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai