A 37. Magyar Nagydíj vasárnap 15:00 órakor vehette kezdetét- A rajt előtt megtudtuk, hogy Max Verstappen, Sergio Perez és Pierre Gasly autójában is cseréltek pár alkatrészt. Gasly autójában az egész erőforrást ki kellett cserélni. Az AlphaTauri pilótája a bokszból indulhatott.

Az idő nem volt kegyes a csapatokhoz. Erősen fújt a szél és csepegett az eső is. Az F2-es futamra már jósoltak esőt, de elmaradt. Kérdés, hogy az volt, hogy megússza-e az F1 is csapadék nélkül. A válasz nem. A rajt előtt már szemerkélt az eső. A pilóták még száraz pályan rajtolhattak el.

George Russell indulhatott az elsőm helyről. Életében először. Mellőle Charles Leclerc vághatott neki a 70. körös futamnak. A második sorba Sainz és Norris állhatott. A rajt után a két Ferrari támadta Russell-t. Russell és Sainz kapta el nagyon jól a rajtot. Norris veszélyes volt Leclerc-re. Az élen nem változott a sorrend. Verstappen egy helyet javított. Az első kör után virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, mivel törmelék volt a pályán.

A hatodik körben a kettes kanyarban Alonso hibázott. Lecsúszott az ívről. Verstappen megelőzte a spanyolt. A holland már a hetedik helyen tartózkodott. Egy körrel később Ocon-t is meg tudta előzni. Verstappen folytatta a felzárkózást. A 11. körben Norris-Hamilton párost is utolérte a holland pilóta. A 1q3. körben Hamilton megelőzte Norris-t. Verstappen kihasználta kettejük csatáját. Így ő is elment a Mclaren pilótája mellett. A 13. körben Verstappen jelezte, hogy ugyanolyan problémát észlelt, mint az időmérő Q3-as szakaszában.

Úgy tűnt, hogy a 14. körben elfogytak a lágy gumik. Russell és Norris tempója is visszaesett. A Ferrarik zárkóztak fel a Mercedes pilótájára. Leclerc helycserét kért. Szerinte ő gyorsabb lett volna, mint Sainz. Eközben Norris állt ki a bokszba. A 15. körben jártunk. A 16. körben Vettel és Ricciardo is kiállt a bokszba. A Ferrari beugratta Russell-t. Hívták a bokszba Sainz-t, de ő nem állt ki. Russell viszont igen. Verstappen is kiállt. 17. körben jártunk. Russell a két Alpine közé tért vissza a pályára. Sainz is kiállt a bokszba. A spanyol pilóta közepes gumikat kapta. A Ferrari hibázott a bokszban. Sainz Russell mögé tért vissza a pályára.

A 20. körben Hamilton is kereket cserélt. A 21 kör végén Leclerc is kiállt. A közepes gumikat kapta a monacói is. Russell vissza is vehette a vezetést. Leclerc a második helyre tért vissza a pályára. Russell mögé. A 27. körben Leclerc utolérte Russell-t. Megkezdődött a csata az első helyért. A brit és a monacói pilóta csatájának köszönhetően Sainz és Verstappen is közelített. Leclerc eldöntötte a kérdést. A 32. körben az egyes kanyarban sikerült Russell-t maga mögé utasítania. Leclerc pár kör alatt ellépett a brittől. Sainz pedig felzárkózott a Mercedes pilótájára. A 35. körben Sainz már támadta Russell-t. Ez Verstappen-t is segítette.

Norris a 38. körben jelentette, hogy csúszik a pálya. Közeledett az eső. Eközben Verstappen kiállt a bokszba. A holland pilóta a közepes gumikat kapta. Russell-t is hívták a bokszba. Verstappen a második kiállásával Sainz-t és Russell-t is meg akarta előzni. Leclerc is kereket cserélt. A Ferrari pilótája a kemény gumikat kapta. A 42. körben Verstappen megelőzte Leclerc-t, aki szenvedett a kemény gumikkal. Egy körrel később a holland megforgott. Leclerc visszavette pozícióját. A 45. körben Verstappen vissza is előzte a monacóit. A 48. körben Sainz is újból a bokszban járt. A spanyol második kiállása sem sikerült tökéletesen, ezzel a spanyol akár hátrányba is kerülhet Hamilton-al szemben.

Hamilton is kiállt a bokszba. A brit pilóta a lágy gumikat kapta. Az ötödik helyre tért vissza a pályára. Verstappen vezette a futamot. Leclerc már 5 másodpercre volt a hollandtól. Russell erősen támadta a monacóit. Leclerc szenvedett a kemény gumikkal. Az 55. körben Russell meg is előzte Leclerc-t az egyes kanyarban. Hívták is a bokszba. A kör végén be is állt a bokszba és lágyakat kapott. A hatodik helyre tért vissza a pályára. A Ferrari tempója visszaesett. Hamilton a 63. körben Sainz-t is megelőzte. A két Ferrari pilótája a dobogóra sem tudott felállni. Verstappen nyerte a 37. Magyar Nagydíjat. A holland ezzel tovább növelte előnyét a pontversenyben.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull RacingLEADER
2 Lewis HAMILTON Mercedes+7.834
3 George RUSSELL Mercedes+12.337
4 Carlos SAINZ Ferrari+14.579
5 Sergio PEREZ Red Bull Racing+15.688
6 Charles LECLERC Ferrari+16.047
7 Lando NORRIS McLaren+78.300
8 Fernando ALONSO Alpine1
9 Esteban OCON Alpine1
10 Sebastian VETTEL Aston Martin1
11 Lance STROLL Aston Martin
12 Pierre GASLY AlphaTauri1
13 Guanyu ZHOU Alfa Romeo1
14 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team1
15 Daniel RICCIARDO McLaren1
16 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team1
17 Alexander ALBON Williams1
18 Nicholas LATIFI Williams1
19 Yuki TSUNODA AlphaTauri2
20 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo