Max Verstappen nyerte a 2022-es Magyar Nagydíjat. A holland pilóta a 10. helyről vághatott neki a 70. körös futamnak és kezdte meg a felzárkózást.

Max Verstappen karrierje során még soha nem tudott nyerni a Hungaroringen. Idén sikerült. A 10. helyről rajtolt. Folyamatosan zárkózott fel és a futam végén az első helyen találta magát. Igaz, ehhez kellett talán a Ferrarik bakija is. Leclerc az élen haladt. Bokszba hívták és a kemény gumikat kapta, ami nem működött. A monacói szenvedett. Verstappen tovább növelte előnyét a pontversenyben.

“Óriási futam, őrületes eredmény! Nem gondoltam volna, hogy megnyerjük ezt a versenyt, amikor felébredtem! Nem igazán tudom ezt elhinni, bíztam benne, hogy közeledni tudok. Jó stratégiát választottam, jók voltak a kivezető körök is. Még a megpördülés is belefért, szenvedtem a kuplunggal, váratlanul ért az eset, de szerencsére vissza tudtam rakni egyenesbe. Nagyon sokat csatáztam ma, de nagyon élveztem ezt a futamot. Charles nagyon szenvedett a keményeken, őrületes verseny volt. Mihez kezdek a szünetben? Átlagos szabadságom töltöm madj. lehet elmegyek kempingezni is.”- mondta Max Verstappen viccelődve.