Valtteri Bottas a Magyar Nagydíj utolsó köriben esett ki a futamból. Az Alfa Romeo közzétette a kiesés okát. Bottas autójába az üzemanyagrendszer hibásodott meg.

Már csak két kör volt a Magyar Nagydíjból. Bottas a 68. körben leparkolta az Alfa Romeo-t. A futam után a finn pilóta is technikai hibáról beszélt. az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, hogy mi okozta a problémát.

“A futam elején még bizakodóak voltunk. A verseny végén csalódottak vagyunk. A rajt nem sikerült jól. Öt helyet veszítettünk. Mindkét autóval. Nehéz délutánunk volt. Nehezen verekedtük vissza magunkat a pontszerző helyek közelébe. Valtteri már a top 10-ben volt. A futam végéig ott autózott. A verseny végén meghibásodott az autó üzemanyagrendszere. A futam leintése előtt kiesett a versenyből.”- árulta el Frederic Vasseur. Bottas a következőket mondta.

“Úgy döntöttünk, hogy a közepes és a kemény gumikat használjuk. A verseny vége felé úgy éreztem, hogy nem úgy működik, ahogy terveztük. Megpróbáltuk, de a kemény abroncs nem úgy működött, ahogy vártuk. A verseny végén technikai gondunk akadt. Le kellett állítanom az autót…..”- árulta el Valtteri Bottas.