Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj előtti csütörtöki napon jelentette be, hogy az év végén elhagyja az F1-et. Talán sokunkat sokkolt a hír, miszerint Fernando Alonso lesz az, aki váltja a négyszeres bajnokot a brit csapatnál. A kétszeres bajnok elmagyarázta, hogy miért döntött az Aston Martin mellett.

A hír váratlanul ért mindenkit. Vettel csütörtökön bejelentette, hogy az idei szezon lesz az utolsó a Forma-1-ben. A négyszeres bajnok több időt szeretne tölteni családjával.

Sokan úgy gondolták, hogy az Aston Martin-nak kell egy kis idő, mire megtalálják Vettel utódját. Az elmúlt hetekben még azt hangoztatták, hogy Vettel-el tárgyalnak és nincs “B” tervük arra az esetre, ha a négyszeres bajnok távozna a csapattól. Fernando Alonso-val is tárgyalt a brit csapat. A spanyol pilóta az elmúlt napokban azt mondta, hogy minden csapattal tárgyal, ahol még van hely. Még annak ellenére is, hogy szeretett volna az Alpine-nál maradni.

Hétfő délelőtt érkezett a hivatalos hír. Alonso és az Aston Martin több éves szerződést írtak alá. Az Aston Martin már izgatottan várja azt, hogy Alonso megérkezzen a csapathoz. Alonso a következőket mondta: “Az Aston Martin csapata egyértelműen a győzelemre fordítja energiáját és elkötelezettek a projektjük mellett. Ezért jelenleg az ő projektjük a legizgalmasabb az F1-ben. Több éve ismerem már
Lawrence-et és Lance-t. Nyilvánvaló, hogy megvan bennük az ambíció és a szenvedély, hogy sikeresek legyenek a Forma-1-ben. Ugyanolyan elkötelezettek, mint én. Győzni akarnak. Még mindig megvan bennem az éhség és az ambíció. Szeretnék az élen harcolni. Láttam, hogy építik a csapatot. Nagyszerű embereket szerződtettek. Olyan szervezet része akarok lenni, amely elkötelezett a tanulás, a fejlődés és a siker mellett……”- árulta el Fernadno Alonso. Lawrence Stroll a következőket mondta:

“Sok éve ismerem és csodálom Fernando-t. Mindig is egyértelmű volt, hogy olyan elkötelezett győztes, mint én. Azt tűztem ki célul, hogy összehozzam a legjobb embereket, és kialakítsam a megfelelő erőforrásokat és szervezetet ahhoz, hogy sikeres legyek ebben a rendkívül versenyképes sportban. Ezek a tervek most formálódnak Silvestone-ban. Természetesnek tűnt, hogy Fernando-t hívjuk a csapathoz. Szeretnék, hogy részt vegyen ebben a fejlődésben. Nem volt nehéz megegyezni. Közös a célunk.”- mondta Lawrence Stroll. Az már nem meglepő, hogy Lance Stroll marad a brit csapatnál. 2023-ra már mind a két hely elkelt az Aston Martin-nál.

Szerkesztő: F1Hírek szerkesztősége