Charles Leclerc-nek minden esélye megvolt arra, hogy megnyerje a Magyar Nagydíjat. A Ferrari rossz stratégiája miatt bukhatták el a győzelmet. A monacói szerint valami mindig elromlik az olasz istállónál.

Charles Leclerc többször bukott már el futamgyőzelmet a 2022-es szezon során. Műszaki hibák, rossz stratégiai döntések miatt rengeteg ponttól esett el. A Magyar Nagydíjon ismét rossz stratégiát választottak, ami rengeteg kritikát kapott. Mattia Binotto szerint az autó teljesítménye okolható a rossz eredményért.

Charles Leclerc a futam közepéig vezette a futamot. A monacói pilóta a közepes gumikon rajtolt. Az első boksz kiállása után ugyanilyen keveréket raktak az autójára. A futam vége előtt 30 körrel újból kiállt egy kerékcserére. A monacói pilóta az élről állt ki és a kemény gumikat kapta. Azt a kemény gumit, ami már az Alpine csapatnál sem vált be. Mattia Binotto szerint az autó valamiért egyik keveréken sem működött úgy, ahogy kellett volna. Leclerc egy harmadik kerékcserét is bevállalt. Ekkor már a lágy abroncsok kerültek a Ferrarira, de felzárkózni már nem tudott. Leclerc a rossz stratégia miatt csak a hatodik helyet szerezte meg.

“Ez egy frusztráló verseny volt. Mindent összevetve jobbá kell válnunk. Úgy tűnik, hogy valami elromlik. Vagy a megbízhatósággal vagy mással akadnak gondok. A versenyhétvégéket jobban össze kell raknunk. Most megpróbáljuk kihasználni azt a néhány napot. Megpróbáljuk elemezni és megérteni, hogy hogyan lehetnénk jobbak. Ez rendkívül fontos. Szerintem a második etapnak hosszabbnak kellett volna lennie. Az első kiállást jókor időzítettük. A második etapot nem tudom miért rövidítettük le. Nem tudom miért nem mentünk tovább a keményeken. Talán nyomás alá akartuk helyezni a többieket. Ez egy lavinaeffektus volt. sokkal többet veszítettünk, mint kellett volna.”- árulta el Charles Leclerc.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai