A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, hogy a rossz eredményért nem a stratégiát kell okolni. Az autó teljesítménye nem volt olyan jó, mint az először várták.

A Ferrari újabb kritikát kapott a Magyar Nagydíjon alkalmazott stratégiájuk miatt. 30 kör volt még a futamvból. Charles Leclerc-t hívták a bokszba, aki az élen haladt. A monacói pilóta a kemény gumikat kapta. Leclerc jelezte, hogy az autónak nincs tapadása. Verstappen és Russell is megelőzte a monacóit. Mattia Binotta szerint nem a rossz stratégiai döntések miatt alakult így a vasárnapjuk. Szerinte először láthattunk a szezonban egy olyan Ferrarit, mely nem működött megfelelően.

“Nem azt a teljesítményt láttuk, amit vártunk. Mindegy melyik gumit használtuk. Legyez az lágy, közepes vagy kemény. Úgy gondolom, hogy az autó teljesítménye nem az volt, amit vártunk tőle. Az autó nem teljesített túl jól. Az idő is sokkal hűvösebb volt a péntekihez képest…..Az autó nem viselkedett jól. Úgy gondolom, hogy idén először. 12 futam után először. Megpróbáljuk megérteni az okát……”- árulta el Mattia Binotto. Carlos Sainz alátámasztotta Binotto véleményét. A spanyol szerint a autó tempója nem volt megfelelő.

“A csapat végig szenvedett. Vasárnap tanácstalanok voltunk. Péntek után arra számítottunk, hogy jó lesz a versenytempónk. Az alacsony hőmérséklet miatt valami nem úgy működött, ahogy vártuk. Történt valami a gumikkal, ami miatt nem voltunk elég gyorsak. Lesz mit kielemezni. Meg kell néznünk, hogy mit csináltunk rosszuk ilyen körülmények között. A nyári szünet után egy jobb csomaggal szeretnénk visszatérni.”- árulta el Carlos Sainz.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai