Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy Sergio Perez helyett Sebastian Vettel-t akarták visszahozni a csapathoz. Ez nem valósult meg, de folytak erről a tárgyalások.

Sebastian Vettel négy bajnoki címét szerzett a Red Bull csapattal. A német pilótának ez 2010 és 2013 között sikerült. A Red Bull is négy egymást követő évben nyerte meg a konstruktőri bajnokságot. 2015-ban elhagyta a Red Bull-t. A Ferrarival akart bajnokságot nyerni. Ez nem sikerült. 2021-ben az Aston Martin csapathoz szerződött. Két év sikertelenség után befejezi F1-es karrierjét.

Egy időben összehozták a Red Bull-al is. Talán vissza is térhetett volna a bikákhoz. A Red Bull viszont jelenleg Max Verstappen-re épít. Sergio Perez pedig még két évet aláírt a bikákkal. Christian Horner-t arról kérdeztük, hogy tárgyaltak-e Vettel-el a visszatérésről. Elárulta, hogy beszélgettek erről, de a partnerségük nem lett volna olyan, mint 2010 és 2013 között.

“Beszélgettünk párszor erről. Ez egy kicsit olyan lett volna, mint visszatérnénk az ex barátnőnkhöz. Ez valószínűleg már nem lett volna ugyanolyan, mint először. Amit együtt elértünk, az nagyon figyelemre méltó. Fantasztikus dolog volt, és mindig is a történelmünk része lesz, és rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a csapatokunk tagja volt.”- árulta el Christian Horner, aki azt is elárulta, hogy nem tudtott Vettel visszavonulási terveiről. Szerinte Vettel helyesen döntött.

“Szerintem döntéséről senki sem tudott. Elhagyta a Paul Ricard paddock-ot. Elég frusztráló napja volt. Úgy gondolom, hogy jól döntött. Nem jó úgy látni Sebastian-t, hogy a középpályán harcol. Nem hiszem, hogy elégedett lenne ezzel. Ideje, hogy leengedje a rolót. Helyesen döntött.”- zárta Christian Horner.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai