Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke kis híján sokkot kapott, amikor olvasta, hogy Fernando Alonso az év végén távozik a francia csapattól. A kétszeres bajnok az Aston Martin-t választotta.

Otmar Szafnauer-t az elmúlt hetekben többször is kérdezték Alonso szerződésének meghosszabbításáról. Az Alpine csapatfőnöke rendre elmondta, hogy a nyári szünetig biztosan nem születik megállapodás. Az Alpine csapat vezetője akkor azt mondta, hogy a tárgyalások jól haladnak. Ezért finoman fogalmazva is meglepődtek, amikor az Aston Martin hétfői bejelentése megtörtént.

Egyes hírek szerint Alonso a Magyar Nagydíj estéjén még arról tájékoztatta csapatát, hogy minden részletet rendeznek az Alpine-nál aláírásra kerülő új kontraktusával kapcsolatban. Így már érthető, hogy Otmar Szafnauer miért is lepődött meg Alonso távozásán. Az Alpin csapatfőnöke a következőket mondta:

“Én is a sajtó hírekből tudtam meg, hogy Fernando elhagyja az Alpine csapatot. A paddockban mindenféle pletykák keringenek. Én is hallottam arról, hogy érdeklődnek Alonso iránt. Márpedig ha ilyesmit hallasz, akkor valószínűleg zajlottak megbeszélések a háttérben. Biztos voltam abban, hogy nagyon közel állunk vele a megállapodáshoz. Szóval nagyon meglepett a sajtóközlemény. Előtte kérdeztem Alonsót, hogy aláírt-e már bármilyen szerződést, de ő tagadta. Még nem beszéltem Fernando-val. Azt hiszem egy hajón pihen valahol a görögországi szigeteknél. Arra használtam fel ezt a napot, hogy beszéljek a stábbal, de már tegnap is rengeteg hívást kaptam olyan versenyzőktől, akik a helyére pályáznak.”- árulta el Otmar Szafnauer.