A Ferrarinak meg kell tanulnia egy sima hétvégét teljesíteni. Charles Leclerc szerint, mert szinte már nincs olyan alkalom, amikor ne tenne nekik valami keresztbe.

A Ferrari szinte minden futamon bakizik. Nagyon sokat hibáznak, ami következményeként rengeteg pontot vesztenek. Charles Leclerc a harmadik helyről rajtolhatott a Magyar Nagydíjon. Egy megkérdőjelezhető második kerékcserével az élről a hatodik helyre esett vissza. A monacói versenyét ezúttal a túl koraira időzített második kiállás és a kemény gumik használata vitte félre. A hűvös aszfalton nem tudta felmelegíteni a kemény abroncsot. Nagyon sok időt vesztett. Leclerc a következőket mondta:

“Megmondtam, hogy szeretnénk kint maradni a közepesen, amilyen sokáig csak lehet, szóval ki kell derítenem, miért váltottunk mégis a keményre, mivel én világossá tettem, hogy a lehető legtovább meg akarom tartani a közepest. Mielőtt a bajnokságra gondolnánk, őszintén szólva csapatként rá kell jönnünk, mit kéne jobban csinálnunk. Különben nagyon nehéz lesz. Frusztráló egy ilyen verseny, és egészében is jobbnak kell lennünk, mert úgy érzem, mindig történik valami, legyen szó akár a megbízhatóságról, hibákról, bármiről. Egyszerűen jobban össze kell raknunk a hétvégéket. Próbálkozni fogunk, a rendelkezésre álló pár napot arra használjuk, hogy összeszedjük magunkat, illetve annak kielemzésére, miben kéne jobbnak lennünk, mit tehetünk azért, hogy jobb legyen. Rendkívül fontos ez, szóval dolgozni fogunk rajta.”- árulta el Charles Leclerc.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai