A Magyar Nagydíj hétvégéje után érkezett a hír. Fernando Alonso az Aston Martin-nál folytatja pályafutását. Ha az autó jó lesz, akkor Alonso sokat segíthet a brit csapatnak. Ellenkező esetben gondban lehetnek egymással a felek.

Felipe Massa és Fernando Alonso már versenyeztek egy csapatban. A brazil pilóta négy szezonon át lehetett Alonso csapattársa a Ferrarinál. Massa a a Sky Sports műsorában értékelte Alonso legújabb átigazolását. Kifejtette, miért lehet áldás és átok is a spanyol az Aston Martinnak.

“Szerintem Fernando egy csodálatos versenyző. Nagyon tehetséges és intelligensen vezet. Tudja, hogyan kell gyorsnak lenni az időmérőn. Ő az egyik leggyorsabb. A versenyen is konzisztens. Tudja, hogy hogyan kell kezelni a gumikat. Hogyan kell kommunikálni a csapattal. Ha gond van, akkor megoszthatja a csapatot. Nekem sosem volt gondom a vele való munkával vagy mikor beszélnünk kellett. Mindig sikerült mindent a maga oldalára állítania és kicsit megtörnie a csapatot. Ha versenyképes lesz az autója, akkor egyértelműen az istálló segítségére lesz, de ha nem, akkor bajt okozhat a csapat megosztásával. Akár úgy is dönthet, hogy harcba kezd a csapattal. De versenyzőként egyértelműen a Formula-1 történetének egyik legjobbja…..”- árulta el Felipe Massa.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai