A Ferrari a nyári szünet után Mattia Binotto nélkül utazhat Belgiumba. Legalábbis Ralf Schumacher szerint. Az olaszok csapatfőnökének állása veszélybe került?

A Ferrari nagyon sok hibát végett. Műszaki és stratégiai hibák miatt rengeteg pontot vesztettek. A szezont erősen kezdték. Ausztrália után valami elromlott. Az olaszok egyre jobban maradtak le a Red Bull-tól. Csak önmagukat hibáztathatják. Charles Leclerc két futamgyőzelmet is elbukott. A pilóták nem hibáztathatók. A Ferrari gondjai Mattia Binotto számlájára írható. Ralf Schumacher úgy véli, napjai meg vannak számlálva.

“Szerintem Mattia állása veszélybe került. Túl sok dolog történt. Sok minden elromlott. Túl sok volt a technikai probléma. Az év elején úgy tűnt, hogy versenyben lehetnek a világbajnoki címért. Majd minden elromlott és sok pontot vesztettek…..”- mondta röviden Ralf Schumacher. Maitta Binotto szerint többször alkalmaztak jó stratégiát, mint rosszat.

“Franciaországban és Ausztriában is jó stratégiát alkalmaztunk. A legtöbbször jó döntést hoztunk. Néha hibázunk, de másik is követnek el hibákat. Csak ránk többen figyelnek.”- védte meg magát Mattia Binotto.

A Ferrari, hogy az olasz csapat elveszíti Charles Leclerc-t, de nyilatkozata mindenképp arra utal, hogy a csapat bajban van. A Hungaroringen ismét egy győzelmet vettek el tőle. Leclerc vezette a versenyt, amikor a Ferrari behívta a boxba. Tovább kint akart maradni a közepes gumikon. A Ferrari hívta a bokszba és a kemény gumikat tették a monacói autójára. A hatodik helyre esett vissza.

“Nyilvánvalóan nehéz hétvége volt. Rosszul döntöttek pénteken. Elhasználták azokat a gumikat, melyekre szükségük lett volna a futamon. Ez rossz döntés volt. Az utolsó kerékcsere is értelmetlen volt Charles estében.”- vélekedett Ralf Schumacher. Max Verstappen győzött a Hungaroringen. Nyolcadik győzelmét ebben a szezonban. 80 pontos az előnye Charles Leclerc-el szemben. A Red Bull már 97 ponttal többet szerzett, mint a Ferrari. A Mercedes viszont egyre közelít az olasz csapathoz. 30 pont már csak a hátrányuk.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai