Kedden kora este érkezett a hír, miszerint az Alpine már meg is találta Fernando Alonso helyettesét. A hír szerint Oscar Piastri válthatja a spanyol pilótát. Piastri két órával később már meg is cáfolta a hírt.

A bejelentés egy nappal azután történt, hogy Fernando Alonso megerősítette. Elhagyja az Alpine csapatot és az Aston Martin-nál folytatja. Alonso távozása mindenkit meglepett. Még Otmar Szafnauer-t is. Elmondása szerint csak a sajtó hírekből szerzett tudomást arról, hogy a spanyol távozik. Alonso helyére Oscar Piastri-nak volt a legnagyobb esélye, aki megnyerte a Formula Renault Euro cup-át, Formula 3-as bajnokságot és Formula 2-st is.

Oscar Piastri korábban már részt vett az Alpine privát tesztprogramjában. Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer támogatta Piastrit, hogy feljusson az F1-be. Az Alpine csapatfőnök kijelentette, hogy Oscar Piastri lenne az, aki segíthetne a francia csapatnak a hosszú távú céljaik elérésében.

“Oscar fényes és ritka tehetség. Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk őt. Az elmúlt négy éves együttműködésünk során láthattuk, hogy olyan versenyzővé fejlődött és érett, aki versenyképes lenne az F1-ben. Tartalékpilóta szerepet tölthetett be az istállónál. Segített a gyárban és a teszteken. Megmutatta érettségét. Biztosította helyét Esteban mellé. Hiszünk abban, hogy ők ketten segítik a csapatot a fejlődésben. Velük elérhetjük a hosszú távú céljainkat.”- árulta el Otmar Szafnauer.

Érsekesség, hogy az Alpine kedd este jelentette be Oscar Piastri érkezését, aki Esteban Ocon mellett versenyezhet majd a 2023-as szezonban. Két órával később Piastri ezt tagadta. Sőt, azt is írta, hogy nem fog 2023-ban az Alpine csapattal rajthoz állni.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai