Kedden este kaptunk egy hírt, miszerint Oscar Piastri váltja 2023-ban Fernando Alonso-t az Alpine csapatnál. Az ifjú versenyző ezt határozottan cáfolta.

Oscar Piastri határozottan cáfolta azt a hírt, miszerint 2023-ban az Alpine csapattal állna rajthoz az F1-ben. Ezt pár órával azután mondta, hogy bejelentették érkezését a francia csapathoz.

Fernando Alonso hétfőn megerősítette, hogy 2023-ban az Aston Martin csapattal áll rajthoz az F1-ben. Az Alpine tartalékosát tartották a legesélyesebbnek arra, hogy beüljön Alonso helyére. Oscar Piastri-t más csapatok is felkeresték. Korábban a Williams is érdeklődött. Az elmúlt napokban a Mclaren is felkereste.

Az Alpine sajtó közleménye elég gyorsan érkezett. Az érdekesség az volt, hogy a hivatalos sajtó közleményt nem kaptunk. Ehelyett Piastri első megjegyzéseit a közösségi oldalán olvashattuk. A fiatal versenyző tagadta, hogy 2023-ban az Alpine-al állna rajthoz.

“Az Alpine a beleegyezésem nélkül ma közzétett egy sajtóközleményt, miszerint náluk fogok versenyezni jövőre. Ez azonban nem igaz, nem írtam alá szerződést az Alpine-nál 2023-ra, és nem leszek a versenyzőjük jövőre””- írta közösségi oldalán Oscar Piastri. Egyes hírek szerint a Mclaren szeretné Piastri-t szerződtetni. A pilótáért mehet a harc az Alpine és a Mclaren között.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai