Max Verstappen a 10. helyről várhatta a Magyar Nagydíj rajtját. A holland pilóta 70 kör után elsőként látta meg a kockás zászlót. Pedig a futam vége felé még egy piruettet is bemutatott. Elárulta, hogy mi történt.

Max Verstappen a 10. helyről rajtolhatott a Magyar Nagydíjon. A szombati időmérőn nem volt motorereje és nem tudott egy jó kört összerakni. Vasárnap a rajta jó sikerült. Kihasználva a Ferrari rémes stratégiáját. A futam felén túl sikerült átvennie a vezetést Charles Leclerc-től, viszont a 42. körben a 13-as kanyar kijáratában megforgott és elveszítette pozícióját.A holland pilóta 360 fokos megpördülést “mutasson be”. A verseny végén visszavette pozícióját és megnyerte a futamot.

“Egy kicsit küszködtem a váltásokkal és a kuplunggal. Meg kellett változtatnunk néhány dolgot, hogy alapvetően ne égessük le a kuplungot. Ez pedig egy kis teljesítményromlással járt. Emiatt forogtam meg a kanyarból kifelé jövet, de mivel teljesen megpördültem, így csak egy pozíciót buktam. Stratégiánk nagyon jó volt. Kifejezetten reaktívak voltunk és mindig a megfelelő időben álltunk ki a bokszba. Őrült verseny volt, de nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült nyerni. Sokat csatáztam a pályán, nagyon jó móka volt.”- árulta el Max Verstappen.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai