Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj sajtó napján jelentette be, hogy hátat fordít az F1-nek. A hír sok embert sokkolt. Egyes hírek szerint az Aston Martin már régóta tárgyalt Fernando Alonso-val. Ezért sürgették Vettel-t döntésének meghozatalában. Erről a Auto Motor und Sport is beszámolt.

Sokan azt várták, hogy Vettel marad az Aston Martin pilótája. A hír mindenkit sokkolt. Vettel a szezon végén távozik az F1-ből. A Magyar Nagydíj után egy nappal már meg is nevezték Vettel utódját. Fernando Alonso váltja a négyszeres bajnokot. Az Auto Motor und Sport információi szerint már néhány hete tárgyaltak a spanyollal. Bár Mike Krack nemrégiben még úgy fogalmazott, nincs B-tervük arra az esetre, ha Vettel a visszavonulás mellett döntene.

Az AMuS újságírója, Tobias Gruner arról ír, hogy az Aston Martin éppen ezzel igyekezett nyomást helyezni Vettelre és elérni azt, hogy minél hamarabb hozza meg a jövőjével kapcsolatos döntést. Egyes hírek szerint az Aston Martin még azelőtt szerette volna elcsábítani Alonsót, hogy az Alpine egy olyan ajánlattal rukkol elő, amelynek egyik záradékában megengedte volna a rutinos pilótának a Le Mans-i részvételt.

“A csapattulajdonos Lawrence Stroll szombaton találkozott Alonsóval az Aston Martin motorhome-jában Magyarországon, ahol a jelek szerint megállapodtak az új szerződésről.”- írta Tobias Gruner. Információk szerint egyébként vita alakult ki Alonso és az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi között. Ugyanis a spanyol kettő plusz egy éves garantált szerződést szeretett volna, ám a francia istállónál ragaszkodtak az egy éves kontraktushoz, hogy aztán 2024-ben Oscar Piastri ülhessen a volán mögé.

Egyes hírek szerint Alonso elfogadta volna az Alpine két éves szerződését, ha a csapat felajánlotta volna, viszont Vettel visszavonulása új ajtókat nyitott meg előtte.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai