Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer kijelentette, hogy Oscar Piastri-nak vannak bizonyos kötelezettségei az Alpine csapattal szemben. Nem tud arról, hogy Piastri megállapodott volna a Mclaren-el.

Az Alpine kedden este bejelentette, hogy megtalálták Fernando Alonso utódját. Oscar Piastri-t nevezték meg Esteban Ocon csapattársának. A fiatal pilóta két órával később közösségi oldalán tudatta, hogy semmilyen szerződést nem írta alá és nem hiszi, hogy 2023-ban az Alpine csapattal áll rajthoz az F1-ben. Az Alpine erre így reagált:

“Úgy véljük, jogilag helyesen tettük azt, amit tettünk. Nincs erről mit mondanunk.”- állt a rövid közmenyben. Egy héten belül két pilóta is “beintett” a francia csapatnak. Alonso “titokban” szerződött át az Aston Martin-hoz. Otmar Szafnauer sem tudott erről. Csak a hírekben olvasott Alonso távozásáról. Piastri pedig kijelentette, hogy ő nem áll rajthoz 2023-ban az Alpine-al.

Mark Webber, Piastri menedzsere a napokban arról beszélt, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan tudta az ifjú pilóta Ricciardo helyére ülni a Mclaren csapatnál. Hétfőn azonban megérkezett a bombahír, miszerint Alonso a következő szezonban az Aston Martin-al versenyez. Így Piastrinak lehetősége lenne arra, hogy a spanyolt váltsa. Szafnauer megerősítette, hogy a Forma-2 jelenlegi bajnoka, Piastri az „első számú jelöltjük” Alonso helyére. Megpróbálta felvenni a kapcsolatot Webber-rel. Szeretett volna beszélni az asutrál jövőjéről.

Oscar Piastri tavaly lehetőséget kapott az Alpine-nál. Tesztelhetett a francia csapatnál. Ennek viszont ára volt. Szafnauer elmondta, hogy kötöttek egy megállapodást, ami szerint Piastri-nak kötelezettségei vannak. Ha megüresedik egy hely, akkor neki kell beülni az autóba. Erre 2023-ban lehetősége lenne.

“Nem tudom, milyen előzetes megállapodásai vannak a McLarennel, ha egyáltalán van ilyen. De ugyanazokat a pletykákat hallom, mint te a boxutcában. Szerződéses kötelezettségei vannak velünk szemben. Mi egész évben eleget tettünk ezeknek a kötelezettségeknek. Ezek a kötelezettségek 23-ig tartanak. Talán 2024-re is kiterjedhet, ha mi igénybe vesszünk pár opciót. Idén tartalékos pilóta szerepet tölthet be. Az 5000 kilométeres programnak jóval több mint a felén vagyunk. Ez nem elhanyagolható, mivel már a jövő évi autót is fejlesztjük. Az első szabadedzésen is vezethette autónkat. Szimulátorozhatott. Teljesítjük ezeket a kötelezettségeket. Szóval, ha ő fellép, mi is fellépünk. Jogi szerződésünk van vele a jövőre nézve 2023-ra. Nem tudom, hogy mit csinált a McLarennel. Oscar és tábora mérlegeli a lehetőségeit, bármit is jelentsen ez.”- árulta el Otmar Szafnauer.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai