A Williams csapatfőnöke, Jost Capito elárulta , hogy miért akarták Alex Albon-t megtartani. A thai-brit pilóta idén térhetett vissza az F1 rajtrácsára.

Alex Albon a tavalyi évet kénytelen volt kihagyni. A 2022-es szezonra már visszatérhetett az F1 rajtrácsára. A Williams szerződtette. A brit csapat szerződést hosszabbított Albon-al. Hogyan jutott el idáig? Albon a 2020-as szezon végén távozott a Red Bull-tól. A rajtrácson más csapathoz nem tudott igazolni. Így a bikák tartalékosa maradt.

A színfalak mögötti munkáját Christian Horner nagyon dicsérte. Helmut Marko is azt mondta, hogy a munkája sokat segített. A Red Bull kiállt Albon mellett. Segítettek neki abban, hogy helyet találjon. Végül a Williams-nél kötött ki. Az autóról még idén sem mondhatjuk, hogy túl versenyképes. Ehhez képest Albon már három pontot szerzett a brit csapatnak. A csapatfőnök, Jost Capito megerősítette, hogy Albon a következő szezonban is a Williamsnél marad.

“Alex egy nagyszerű pilóta és a Williams Racing értékes tagja. Ezért nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük. Hosszú távon együtt fogunk dolgozni. Alex olyan tudást hozott magával, ami segít a csapatnak a jövőben nagyobb sikereket elérni. Nagyszerű versenyző. Örülünk, hogy stabil alapot biztosít számunkra, hogy tovább fejlődhessünk.”- árulta el Jost Capito.

Ki lesz Alex Albon csapattársa?

Alex Albon sokkal jobban teljesít, mint Nicholas Latifi. Mondhatjuk, hogy a thai-brit pilóta viszi a hátán a Williams csapatot. A három pontot is ő szerzete a brit csapatnak. A nagy kérdőjel most az, hogy ki lehet a csapattársa. Mivel a Williams jelenleg a Dorilton Capital tulajdonában van, a pénzügyek mondhatni rendben vannak. Nem kizárt, hogy egy új pilóta debütálását láthatjuk majd az F1-ben. Logan Sargeant -et is szerződtethetik a kanadai pilóta helyére. Jost Capito a következőket mondta az ifjú pilótáról:

“Természetesen le vagyunk nyűgözve. „Ez az első szezonja az F2-ben. Nem gyakoroltunk rá nyomást. Szóval van ideje fejlődni. Igazán lenyűgözött minket az, hogy milyen gyorsan birkózott meg az autóval, a gumikezeléssel és az eredményekkel kapcsolatban.”- zárta Jost Capito.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai