A Williams csapatnál egy hely már elkelt. Alex Albon marad a brit csapat versenyzője. A thai-brit pilóta csapattársa még kérdéses. Van arra egy kis esély, hogy Logan Sargeant-t szerződtetik Latifi helyére.

Logan Sargeant 2019 és 2021 között a Formula 3-ban versenyzett. A legsikeresebb szezonja 2020-ban volt. A Prema csapatával az összesített tabella harmadik helyén végzett. A Williams tavaly juniorjaként jelentették be. Az F2-ben debütált a HWA Racelab színeiben. Itt nevet nem szerzett magának. Carlin elég jónak találta az amerikait ahhoz, hogy 2022-ben állandó ülést kapjon tőlük. Főleg azok után, hogy jól teljesít az F2-ben. A nyári szünet előtt a tabella harmadik helyen áll.

Mi segíthet Sargeantnek abban, hogy helyet kapjon az F1-ben? A Liberty Media örülne, ha a sportágban egy amerikai pilóta is helyet kapna. Ez fellendítené az F1-et az Egyesült Államokban. A Haas már képviseli Amerikát a sportágban. A Liberty Media hajlandó lehet segíteni az amerikait abban, hogy megszerezze a Williams másik ülését. Könnyen nem juthat hozzá a Williams üléséhez. Többen is pályázhatnak a brit csapat szerződésére. Nicholas Latifival, Nyck de Vriesszel és bizonyos mértékig Oscar Piastrival is meg kell “harcolnia” a 2023-as lehetőségért.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai