Charles Leclerc a Magyar Nagydíj után tetemes hátrányba került. Nyolcvan pont a lemaradása Max Verstappen-el szemben, aki vezeti az egyéni pontversenyt. A monacói pilóta nem mond le a bajnoki címről.

Charles Leclerc nagyon jól kezdte a szezont. Az ausztrál Nagydíj után egyetlen egy győzelmet szerzett. Volt, mikor a technika adta meg magát. Volt, mikor a Ferrari rossz stratégiája miatt bukta el a győzelmet. Ennek ellenére a monacói úgy érzi, hogy ez volt az eddigi legerősebb időszaka a Forma-1-ben, erről a BBC-nek nyilatkozott.

“Amíg matematikailag nincs vége, addig még hinni akarok benne. Nekem ez adja a motivációt. Tényleg úgy érzem, hogy a szezon ezen első része volt a legerősebb időszakom az F1-ben. Úgy gondolom, hogy ahogy én dolgoztam, és ahogy csapatként dolgoztunk, az volt a legjobb, amit valaha is csináltam az F1-ben.”- árulta el Charles Leclerc. A Ferrarinak van három hete, hogy összeszedje magát. Több hibát nem követhetnek el. Olyat hibákat nem véthetnek, mint a Hungaroringen. Noha a világbajnoki cím egyre távolabb kerül, a futamgyőzelmekért még harcolhatnak.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai