Egyes pletykák szerint Daniel Ricciardo szeptemberig döntheti el, hogy jövőre hol szeretne versenyezni. Fontos tudni, hogy ha a távozás mellett dönt, akkor a Mclaren Oscar Piastri-t ültetné a helyére.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy visszavonul. Távozik az F1-ből. Ezzel nemcsak egy négyszeres bajnokot vesztett az F1, hanem az átigazolási szezon is kezdetét vette. A Magyar Nagydíj után Fernando Alonso jelentette be, hogy elhagyja az Alpine-t. Az Aston Martin csapatot választotta. Az Alpine-nál így megüresedett egy hely. A francia csapat ragaszkodik Oscar Piastri-hoz, de ő nem igazán akar velük versenyezni.

Az Alpine bejelentette, hogy Alonso helyére Oscar Piastri-t ültetik, de az ausztrál pilóta két órával később tagadta, hogy bármit is aláírt volna a franciákkal. Egyre jobban úgy tűnik, hogy Piastri a Mclaren pilótája lesz. Lando Norris-nak és Daniel Ricciardo-nak is szerződés köti a Mclaren-hez, de az utóbbi pilóta szerződésében van egy kilépési záradék. Ez lehetővé teszi számára, hogy távozzon a Mclaren-től.

Jenna Fryer, az Associated Press általában jól értesült újságírója szerint Ricciardo-nak szeptemberig van ideje jelezni, hogy marad-e a McLarennél vagy sem. Ha mégis elhagyja a csapatot, akkor ezzel szabaddá válik az út Piastri érkezése előtt. Ricciardo távozása esetén visszatérhetne az Alpine csapathoz. Az ausztrál pilóta 2019-ben és 2020-ban az enstone-i székhelyű csapatnál versenyzett. Otmar Szafnauer már korábban kifejezte érdeklődését Ricciardo szolgálatai iránt.

Szerkesztő: F1Hírek szerkesztősége