Az F1Hírek információi szerint a Mclaren közölte Daniel Ricciardo-val, hogy nem tartanak igényt a szolgálataira. Helyére Oscar Piastri-t ültethetik.

Az F1Hírek úgy értesült, hogy a Macalren tartalékos versenyzőnek szerződtette Piastri-t. Ezt most átalakítják. Az ausztrál pilóta 2023-tól rajthoz állhatna a wokingi csapattal.

Mindez azt jelenteni, hogy a Mclaren-nek fel kell bontania a szerződést Daniel Ricciardo-val. Az ausztrál pilóta 2+1 évet írt alá. Két év után mindkét fél felmondhat. A McLarennek jókora végkielégítést kell fizetnie Ricciardo-nak, ha idő előtt szeretné felbontani a jelenleg érvényben lévő megállapodást.

Felajánlották neki, hogy Formula E alakulatában versenyezzen jövőre. Ezt Ricciardo valószínűleg nem fogata el, mivel ő az F1-ben szeretne versenyezni. Napok óta áll a bál az Alpine és a Mclaren között. De honnan indult ez? Oscar Piastri jelenleg az Alpine tartalék- és tesztpilótája. A francia csapat kedden hivatalos közleményben jelentette be, hogy ő lesz az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso utódja, amit azonban a versenyző nem sokkal később közösségi oldalán cáfolt.

Az Alpine azt állítja, hogy ha Piastri aláírna a McLaren-hez, azzal megszegné a szerződés feltételeit. Az Alpine állította, hogy ők minden feltételt teljesítettek. Piastri viszont nem. A McLaren-nél viszont úgy gondolják, hogy a fiatal versenyzőnek soha nem volt aláírt szerződése jelenlegi munkaadójával a 2023-as idényre. Az opció pedig, amit az Alpine érvényesíthetett volna, július 31-ével lejá

A jogi hercehurcát az FIA illetékes szervezete kivizsgálta és kiderült, hogy a McLaren már hetekkel korábban elkezdte vizsgálni Piastri szerződtetésének lehetőségét. Az, hogy Piastri a wokingi csapattal szeretne rajthoz állni, nem meglepő. Andreas Seidl csapatfőnök jó viszont ápol az ausztrál versenyző menedzserével, Mark Webberrel.

Az Alpine két szék közé ült. Ők úgy számoltak, hogy 2023-ban is Alonso és Ocon párossal vágnak neki az új szezonnak. Piastri-t pedig kölcsön adják a Williams-nek. A fiatal pilóta azonban nem akart a mezőny leggyengébb autójába ülni, ezért kezdett el más lehetőségek után nézni.

Mi lesz így Ricciardo-val? Több opciója is van a Forma-1-es folytatásra. A legkézenfekvőbb az lenne, ha visszatérne korábbi csapatához, az Alpine-hoz. Ugyanakkor a Renault-családból sokan haragszanak rá, amiért a McLaren-hez igazolt. A másik lehetőség a Haas. Az amerikaiak kivárnak Mick Schumacher idény végén lejáró szerződésének meghosszabbításával. Csak Kevin Magnussen helye biztosított a csapatnál. Akárhol kapna helyet Ricciardo, a Mclaren-nek akkor is fizetnie kell, ami azt jelentené, hogy ne versenyezzen a csapatnál.