Mick Schumacher a szezon második felében harcolhat az üléséért. A Haas állítólag időt kért és felfüggesztették a tárgyalásokat. Az amerikai istálló úgy érzi, hogy náluk vannak a legjobb “lapok”.

Schumacher az elmúlt hetekben kezdett el beszélni a jövőjéről csapatfőnökével, Guenther Steinerrel. Örülne, ha a harmadik szezonját is a Haas-nál tölthetné. A hétszeres bajnok fia a következőket mondta a Magyar Nagydíj után:

“Minden nap folynak a tárgyalások- Valószínűleg a nyári szünet alatt vagy után több minden ki fog derülni.”- árulta el Mick Schumacher. A tárgyalások jó irányba haladtak. Úgy tűnik, hogy a helyzet megváltozott. Az Aston Martin bejelentette, hogy Sebastian Vettel távozik. A négyszeres bajnok Schumacher-t ültette volna a megüresedett helyre.

Az Aston Martin nem várt túl sokáig. Sokkolták a paddock-ot. Bejelentették, hogy Fernando Alonso lesz a négyszeres bajnok utódja. Így Schumacher már nem szerződhet a brit csapathoz. A német RTL szerint küzdhet az állásáért, mivel a Haas időt kért és felfüggesztette a tárgyalásokat. “Schumacher nem kap új szerződést Haas csapattól a nyári szünetben. Guenther Steiner már nem sieti el a dolgokat.

Az RTL szerint ennek az az oka, hogy az Aston Martin Alonso-t szerződtette és teljesen más helyzet alakult ki. “Miután a négyszeres világbajnok bejelentette visszavonulását, Schumacher előtt megnyílt az út az Aston Martin felé. Most már mehet a harc a Haas üléséért. A Haas most időt kért. Egyetlen módja annak, hogy a német bebiztosítsa helyét.”- írta a német RTL.

Ha a Haas úgy dönt, hogy nem a némettel folytja, akkor sem igazolhatna át az Alfa Romeo csapathoz. A svájci csapatnál Zhou Guanyu és Theo Porchaire között megy a harc az ülésért. Schumacher-nek a Williams lenne az utolsó lehetősége. Egyes pletykák szerint Schumacher nem hosszabbít szerződést a Ferrari akadémiával. Még az Alpine jöhetne szóba, ahol felszabadult egy hely. Alonso távozott az Aston Martin csapathoz. Oscar Piastri nem akar a francia csapattal versenyezni.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai