Charles Leclerc többször követett már el vezetői hibát. A monacói mindig vállalta a felelősséget a hibájáért. Szerinte vannak olyanok, akik ilyen esetekben csak kifogásokat keresnek.

Az idei szezon nagyon jól kezdődött Leclerc számára. Pár futam után kényelmesen vezette az egyéni pontversenyt. Több hiba után az előny hátránnyá változott. A nyári szünetre 80 pont hátránnyal mehetett. Ekkora ponthátrányt a megbízhatósági problémáknak és a Ferrari stratégiai hibáinak köszönheti. Imolában is megforgott, mikor Perez-t üldözte, de a Francia Nagydíjon elkövetett hibája volt a legnagyobb vezetői hiba. Leclerc az élről esett ki. A monacói pilóta nem akart kifogásokat keresni a vezetői hibákra.

“Nem igazán látom értelmét annak, hogy eltitkoljam. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy vezetői hiba volt. Nem értem az olyan pilótákat, akik a vezetői hibákat a szélre vagy bármi másra fogják és kifogásokat keresnek. Természetesen néha megtörténhet. Én nem szeretek időt pazarolni arra, hogy kifogásokat keressek. Ez azoknak az embereknek is jó, akik körülöttem dolgoznak. Ha hibázok, elismerem, hogy az én hibám volt. Remélem, hogy ez fordítva is így van. Így mindenki gyorsabban tanulhat. Ez a helyzet a Ferrari esetében is. Úgy érzem, hogy én is fejlődtem azóta, mióta megérkeztem az F1-be. Évről évre tanultam, és megpróbáltam módosítani néhány dolgon. Idén jó néhány dolgon változtattam, különösen a versenyekre való felkészülésben vagy a versenyek utáni pihenésben. Sok minden tapasztalatból jön……Az elmúlt év végén úgy éreztem, nagyon elfáradtam. Idén remélem nem leszek annyira fáradt. Versenyeket akarok nyerni……..”- mondta Charles Leclerc.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai