Sebastian Vettel egy videó üzenetben jelentette be, hogy a 2022-es F1-es szezon lesz az utolsó szezonja. Fabian Vettel, a négyszeres bajnok testvére elárulta, hogy a videó üzenetet ő tanácsolta Vettel-nek.

Vettel F1-es karrierje az szezon végén lezárul. A német pilóta négy bajnoki címet szerzett a király kategóriában. 2010 és 2013-ban jutott fel a csúcsra. Vettel nyert még pár futamot, de világbajnoki címet nem tudott szerezni. A négyszeres bajnok 2020-ban az Aston Martin-hoz igazolt. Két éves szerződést kötöttek, de ez idő alatt sem tudott jó eredményt felmutatni.

A 35 éves pilóta a múlt héten hozott létre egy Instagram-fiókot. Itt jelentette be, hogy nem folytatja F1-es karrierjét. Megható videóban elmondta, hogy miért döntött így. Fabian Vettel, Sebastian öccse beszélt a német médiának arról, hogy ő tanácsolata testvérének az Instagram videóban való elköszönést.

“Ez egy spontán ötlet volt. Biztos voltam abban, hogy sok embert érint. Főleg érzelmileg. Ezért javasoltam Seb-nek az Instagram videót. Őszintén szólva ez csak egy ötlet volt. Nem hittem, hogy ekkora dolog lesz ebből. Körülbelül 200 000 ember látta a videót. A semmiből. Valószínűleg én is így tettem volna. Valami nagyon személyes kellett. Ezért gondolom, hogy az Instagram-fiókra. Eljutott azokhoz, akik szurkoltak Seb-nek. Egy sajtóközleményben nincs semmi személyes….. Azt hiszem, a bátyám olyan emberként hagyja el a Forma-1-et, aki hatalmas lábnyomot hagyott maga után. Az utóbbi időben felmerülő problémákkal együtt emberként nagy lépést tett előre. Az éghajlatváltozás és a társadalmi kérdések rendkívül fontos. Nagy megtiszteltetés, hogy ő is kiállt az ilyen dolgok mellett…….”- árulta el Fabian Vettel. Mi tesz Sebastian Vettel az F1 után? Fabian kifejtette, Sebastian előre tájékoztatta őt visszavonulási tervéről, de nem tudja mit csinál majd az F1 után.