Marc Surer, egy korábbi F1-es versenyző szerint csak idő kérdése és Fernando Alonso formája vissza fog esni. Úgy véli, hogy a kétszeres bajnoknak már ketyeg az órája.

Marc Surer szerint az Alpine csak egy éves szerződést ajánlott Alonso-nak. Ők is tudják, hogy Alonso formája a következő években visszaeshet és a kétszeres bajnok rosszabbul teljesíthet. Alonso elhagyta az Alpine-t. Több éves szerződést írt alá az Aston Martin-al. Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a következőket mondta az újságíróknak:

“Eljön az idő, amikor a versenyző teljesítménye visszaesik. Már nem tudja azt a formát nyújtani, amit fiatalabb korában. Ha magas szinten teljesítesz, biztos, hogy megtartunk. Azt mondtuk, hogy nézzük meg a teljesítményt évenként. Ő hosszabb távú szerződést akart.”- árulta el Otmar Szafnauer. Ezt így látja Marc Surer, az F1 egyik riportere is. Szerinte Alonso jó formája lassan alábbhagy.

“Fernando órája már ketyeg. Talán még egy-két évig lehet ebben a formában. Biztos vagyok abban, hogy egy idő után már nem lesz olyan formában, mint most. Szerintem egy pilóta évente néhány századmásodpercet veszít. Ezt kompenzálja elkötelezettségével és tapasztalatával. Ennek ellenére előbb-utóbb meglesz a hatása. Főleg az időmérőn, amikor a tiszta idő igazán számít……”- árulta el Marc Surer a Formel1.de YouTube csatornáján.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai