A világjárvány időszak alatt az F1 bevétele jelentősen visszaesett. A járványhelyzet enyhülésével a sorozatba is elkezdett visszatérni az élet és a pénz. A 2022-es szezon második negyedévében már 49 százalékos javulást tudott felmutatni a száguldó cirkusz.

2021 és 2022 áprilisa és júniusa között hét futamot rendeztek. Így a két szezont is könnyen össze lehet hasonlítani. A viadalok száma pedig azért fontos, mert az F1 az alapján osztja fel a bevételeit.

Tavaly az első fél évben a versenyek többsége még limitált számú nézősereg előtt zajlottak. A Paddock Club nem üzemelt. Mostanra azonban nemhogy visszatért a régi szintre, de minden eddiginél népszerűbbnek is bizonyul. A 2021-es második negyedévben látott 501 millió dollárról 744 millióra ugrottak fel 2022-ben. Ezen belül a legkomolyabb összegeket hozó versenyrendezés, a TV-s közvetítések, valamint a szponzorációkból származó pénz 35 százalékkal emelkedett. A tavalyi 43 milliós működési veszteségből idén 49 milliós profit kerekedett. A Liberty Media a biztató eredmények kapcsán elmondta, hogy mindhárom fő bevételi forrásuk növekedett.

A koronavírus tavaly még gondot okozott. 2022-re szinte eltűnt. Szinte minden helyszínen telt házzal rendezhetnek versenyeket. Szinte minden helyszínen új új nézőrekord születik. Az F1 iránti lelkesedés pedig egyre csak növekszik.