Sedbastian Vettel 300. futamán áll majd rajthoz a 2022-es szezon utolsó nagydíján. Ez lesz a német pilóta utolsó versenye a száguldó cirkuszban. Lewis Hamilton elismeréssel beszélt a négyszeres bajnokról.

Lewis Hamilton szomorúan hallotta a hírt, miszerint Sebastian Vettel visszavonul. A brit pilóta tiszteli Vettel-ben azt, hogy kiáll a társadalmi és környezetvélelmi ügyek mellett.

Az elmúlt években Vettel arra törekedett, hogy felhívja az emberek figyelmét egyes társadalmi és környezetvédelmi gondokra. Hamilton is kiállt néhány emberiséget érintő probléma mellett. Ilyen volt a 2020-as Breonna Taylor ügy is, akit Amerikában a rendőrök lőttek le. A rendőröket azóta letartóztatták. Vettel a Magyar Nagydíj előtt egy nappal jelentette be visszavonulását. Hamilton szomorúan hallotta a hírt.

“Szomorúan hallottam, hogy Seb visszavonul. Nagyon büszke vagyok arra, hogy bizonyos dolgokban egyetért velem. Nagyszerű volt küzdeni vele a pályán. Büszke vagyok arra, hogy bizonyos dolgokért együtt szólaltunk fel. Mindannyian harcoltunk már valamiért. Én úgy döntöttem, hogy olyan akarok lenni, aki összeköti az embereket. Nem megosztja……”- árulta el Lewis Hamilton.