2022-ben az F1 új korszakra virradt. Ez az a sportág, ahol a legbátrabbak, és a leggyorsabbaknak kedvez. Szerencsére nem a leggazdagabbaknak. Óhatatlanul lesznek csalódások. Így volt a 2022-es szezon első felében is.

A 2022-es szezonban borult a papírforma. A Mercedes tempója visszaesett. A Red Bull az élen maradt és egy új kihívót kapott. A Ferrari erőre kapott. Legalábbis a szezon első versenyein ezt láthattuk. A 2022-es szezonból már 12 futamot láthattunk. Összeszedtük, hogy mely csapatok eddig a szezon vesztesei és nyertesei.

Mercedes

A Mercedes nyolc konstruktőri címmel a háta mögött vágott neki a 2022-es szezonnak. Toto Wolff korábban azt mondta, hogy „nem volt magától értetődő”, hogy versenyképesek lesznek ebben a szezonban. Sokan azt gondolták, hogy az új szabályokkal a Mercedes fog a legkönnyebben megbirkózni. Állítólag látványos eredményeket produkált a szélcsatornában. A szezon első felében láthattuk, hogy pont az ellenkezője valósult meg. Lewis Hamilton a második szaúd-arábiai futamon pusztán tempó hiánya miatt kiesett a Q1-ben. Imolában mindenki azon gondolkodott, hogy a Mercedes versenygépét hogyan tudták ennyire rosszul megtervezni. Ki gondolta volna, hogy 13 versenyt rendeztek és ebből egyszer sem intették le őket elsőként. A Mercedes azon mesterkedik, hogy legalább a második hely meglegyen a konstruktőri bajnokságban. Még akkor is, ha Toto Wolff azt mondta, hogy ők nem akarnak a második helyen zárni, mert akkor ők lennének az első vesztesei ennek az évnek.

Ferrari

A Ferrari pár évig a középmezőnyben vagy annak elején tartózkodott. Talán túl nagy elvárás lett volna az év elején azt várni tőlük, hogy hirtelen a Mercedes elé ugorjanak és egyik napról a másikra a Red Bull világbajnoki kihívójává váljon. Sokan azt remélték, hogy az alapokat rendbe tudják hozni. Olyan autót kellett gyártani, ami megbízható és képes győzni. A Ferrari rossz stratégát választott Monacóban, Nagy-Britanniában és Magyarországon is. Mind a három futamot vezették. A futamot befejezték, de dobogóra nem tudtak állni. A Ferrari hibái megfosztottak minket egy izgalmas bajnoki csatától.

Aston Martin

Egy olyan csapat esetében, amelynek tulajdonosa, Lawrence Stroll a következő években világbajnoki címért szeretne harcolni. Az Aston Martin ebben a szezonban minden elvárással szemben alul teljesített. Szinte minden csapat jobban kezelte a szabályok változásait. Figyelembe vége a 2020-as éve az Aston Martin a negyedik helyről a 10. helyre esett vissza. Néhány szakemberük későn érkezett a csapathoz. Nem tudták megfelelő mértékben befolyásolni az AMR22-es fejlesztését. Ennek ellenére a teljesítményük aggasztó.

Daniel Ricciardo

Ami a pilótákat illeti. A legtöbb pilóta a várt szinten teljesít. Bár Pierre Gasly és Yuki Tsunoda nem fog jó szívvel visszagondolni az elmúlt 13 futamra. Sajnos Ricciardo sem, akiről az a hír járja, hogy a Mclaren nem szeretne vele rajthoz állni 2023-ban. Az idei autó Lando Norris-nak és Ricciardo-nak is újdonság volt. A brit pilóta mégis sokkal jobban teljesít az ausztrálnál. Erős hazai versenye volt Ausztráliában. Norris előtt végzett Bakuban. Ezt leszámítva semmi sem utal arra, hogy Ricciardo javulni fog. Szomorú ezt látni. Úgy tűnik, hogy ez az év az utolsó Ricciardo-nak a Mclaren-nél.

2022 nyertesei

Ebben a szezonban mindössze két csapat pilótáját láthattuk a pódium legfelső fokán. Több futamgyőztest vártunk az F1 szabályainak módosítása után. 40 év után először módosítottak a legtöbb szabályon. Mégis két csapat harcolhat a bajnoki címért. A Mercedes helyett a Ferrari küzdhet a Red Bull-al az első helyekeért. A Red Bull kilenc futamot nyert. A Ferrari négyet. Többen örülnének, ha kettejük harca kiegyensúlyozottabb lenne. Talán csak a Mercedesnek lesz arra esélye a másik félévben, hogy futamot nyerjen. Már csak reménykedhetünk olyan futamokban, mint például a 2021-es Magyar nagydíj, ahol Esteban Ocon nyert, vagy 2020-as Olasz Nagydíj, ahol Pierre Gasly szerezte meg első F1-es sikerét.