Az F1-ben is egyre több az utcai futam. Max Verstappen úgy véli, hogy a szériának nem szabadna lecserélnie a nagyon klassz hagyományos helyszíneit utcai pályákra.

A Belga nagydíj jövője veszélybe kerülhet. Nem csak Spa került veszélybe. A Liberty Media egyre több új országba és városba szeretné elvinni a száguldó cirkuszt. Az F1 vezetése az elmúlt években csak utcai helyszínekre vitte el a sportágat. Ilyen Baku, Szaúd-Arábia, Vietnam, és jövőre Las Vegas is otthont ad az F1-nek. Ezek a helyszínek csatlakoztak Monacohoz és Szingapúrhoz, ahol már alapból utcán versenyeznek a pilóták. Vietnam végül nem tudott futamot rendezni. 2020-ban debütált volna, de a világjárvány miatt elmaradt a Vietnami Nagydíj. Mit szól ahhoz Verstappen, hogy Spa helyzete egyre kilátástalanabb? A holland erre így válaszolt:

“Szomorú. Először is, az a kedvenc pályám. Szerintem egyszerűen óriási élmény rajta vezetni. Megértem, hogy néha kicsit nehezebb lehet oda eljutni a forgalom miatt. Ugyanakkor az egy ikonikus pálya. Nem akarom látni magam mondjuk 2028-ban, ahogy csak utcai pályákon megyünk közel a városokhoz a jobb szurkolói élmény érdekében. Szükségünk van ezekre az ikonikus létesítményekre is a naptárban. Megértem, hogy mindenki pénzt akar keresni, de ennek van egy bizonyos határa. Fontos lenne megtartani ezeket a nagyon klassz pályákat, ahelyett, hogy csak az utcákon mennénk. Az F1-es autókat amúgy sem erre tervezték……”- árulta el Max Verstappen.