Daniel Ricciardo szerint Pierre Gasly a mezőny legalulértékeltebb versenyzője. A francia pilóta kapott már lehetőséget a Red Bull-nál, de hamar lefokozták.

2017 szeptember 26-án a Toro Rosso bejelentette, hogy Pierre Gasly a Maláj Nagydíjon lehetőséget kap az orosz Danyiil Kvjat helyén. Az időmérőn csapattársa mögött végzett a 15. helyen, a két Haas előtt. A versenyen a 14. helyen ért célba, az utolsó körökben honfitársát, Romain Grosjean-t szorongatta meg akivel a verseny előtt már küzdött. November 16-án hivatalossá vált, hogy 2018-ban is ő vezeti a Toro Rosso egyik autóját. Csapattársa Hartley is szerződést kapott.

A 2018-as szezonban a bahreini futamon bejutott a Q3-ba és a 6. helyen végzett, viszont Lewis Hamilton büntetése után 5. lett. A szezonban legjobb eredményét érte el ugyanis 4. lett a versenyen. Egy héttel később a kínai nagydíjon önhibájából ütközött csapattársával, ennek következtében csak a 18. helyen végzett. A bajnokság ötödik fordulóján az időmérőn ismét összecsaptak, mert Hartley töltőkörét teljesítette Gasly pedig 320-as tempóval majdnem hátulról belerohant és egy hatalmas balesetet úsztak meg. Az idény második felében az orosz gp-n a Toro Rossot műszaki hibák nehezítették és mindkét versenyző egy kör megtétele után feladta a versenyt, továbbá a francia pilóta plexijét megvágta egy éles törmelékdarab. A Honda hazai versenyén japánban, mindketten bejutottak a top10-be, a futamon éppen, hogy csak lemaradt a pontszerzésről mert 11. pozícióban fejte be a nagydíjat. Ezeken kívül még mexikóban végzett a 10. helyen. Összetettben a 15. helyet szerezte meg 29 pontot gyűjtve. 2018 nyarán bejelentették, hogy Daniel Ricciardo távozása után a Gasly veszi át a helyét Red Bullnál 2019-ben.

2019

A szezon során elért eddigi legjobb helye egy 4. pozíció volt a brit nagydíjon, azonban csapattársától Max Verstappen-től rendszeresen gyengébben teljesített. Ez vezetett ahhoz, hogy a Red Bull lecserélje őt Alexander Albon-ra aki ebben az év debütált a Toro Rosso-nál. A csere a belga nagydíj előtt történt meg. Visszatérése a Toro Rossohóz eredményesen sikerült, a 9. helyen látta meg a kockás zászlót.] A szezon során további négy alkalommal végzett pontszerző pozícióban. Utolsó pontjait a brazil nagydíjon gyűjtötte, amikor is egy kaotikus versenyt követően a második pozícióban intették le, ezzel Formula–1-es pályafutása legelső dobogós helyezést szerezte meg.] A szezon során 95 pontot szerzett, ez a pontmennyiség pedig a 7. pozícióhoz volt elég.

2020

2019 októberében bejelentették, hogy Gasly a 2020-as szezonban is a Toro Rosso (immáron AlphaTauri) csapatnál marad. Ebben a szezonban szerezte meg élete első nagydíjgyőzelmét csapata, az Alpha Tauri hazai futamán, az olasz nagydíjon. Daniel Ricciardo-t arról kérdeztük, hogy szerinte melyik pilóta az, aki jelenleg alulértékelnek az F1-ben. Az ausztrál pilóta erre így válaszolt:

“Szerinte Pierre egy nagyon jó srác. A rend kedvéért, nem ő az egyetlen akivel jóban vagyok. Tisztelem őt, mint embert és azt is, amit elért. A Red Bull-nál kapott egy lehetőséget, de ez egy rövid idő volt. Feljutott a csúcsra, de amilyen gyorsan odaért, olyan gyorsan vissza is esett. Pierre-nek nagyon jók a jellemvonásai. Mindig jól harcol. Ennek köszönhetően 2020-ban sikerült megnyernie egy futamot.Volt néhány dobogós helyezése. Szóval azt hiszem, amikor mindenki leírta, akkor erősebben tért vissza. A csúcsra jutni nehéz, ott maradni még nehezebb. 12 hónap alatt egy hullámvasúton ment keresztül. Csak azt tudom, hogy nagyon jól visszavágott……”- árulta el Daniel Ricciardo.